Wpis z mikrobloga

@geuze @258esdg Pain Rustique. Tak jak wspominałem wcześniej, chyba ostatnio dałem za dużo wody, dziś ciasto było o wiele przyjemniejsze w obróbce. Widać błędy w formowaniu: środkowy #chleb jest wyższy, miał lepszą miejscówę na tkaninie przy wyrastaniu i chyba jest większy też. Oprócz tego przez pomyłkę położyłem do na blachę do góry nogami, więc ładna mączna skórka robi się spód. Ładnie chrupkie w dotyku, nie przypaliłem (wyjątkowo). Ostatnio wyczytałem, że parę powinno się wypuścić pod koniec pieczenia, żeby skórka była lepsza. Osobiście widzę efekty.
#chleb #chlebdomowy #dasbrot #bojowkapiekarska
tptak - @geuze @258esdg Pain Rustique. Tak jak wspominałem wcześniej, chyba ostatnio ...

źródło: comment_TkUoJKrNFoJNQ9jJxYqYIMRVzZm0WTUS.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach