Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mathix: Kolego Allianz wypłaca za szkody wężykowe i to bez problemu. Musisz tylko zgłaszając szkodę, powiedzieć że zalanie sąsiada jest z Twojej winy i że Ty ponosisz za to odpowiedzialność. Wtedy Allianz wypłaci sąsiadowi kasę w ciągu kilku dni. Zapewne powiedziałeś na infolinii, że to nie Twoja wina a ubezpieczenie OC działa jeśli szkoda powstała z Twojej winy.

Napisz takie odwołanie i uwględnij tam zdanie, że szkoda powstała z Twojej
  • Odpowiedz
@mathix: Wyrok Sądu Najwyższego z dnia 26.09.2003 r. sygn. akt IV CK 32/02 mówi, że winę można przypisać podmiotowi prawa tylko wtedy, kiedy istnieją podstawy negatywnej oceny jego zachowania. Wszystkie towarzystwa ubezpieczeniowe wykorzystują ten zapis od dawien dawna i nie wypłacają kasy za wężyk. W---------e ale tak jest.

Allianz przez kilka lat wypłacał za wężyk bez względu czy to Twoja wina czy nie ale po pewnym czasie przestał.
PZU i inni robią
  • Odpowiedz
@mathix: No to zrozumiałe. Dlatego dobrze mieć ogarniętego agenta, do którego się dzwoni po szkodzie i pyta co i jak. Pamiętaj, że agent to nie prezes TU i mu nie zależy na tym aby TU przynosiło dochód ale na tym aby wypłacało należną kasę (przynajmniej jak tak działam i nikt nie narzeka z klientów ( ͡° ͜ʖ ͡°)).
  • Odpowiedz
@AlNeri: Skontaktowałem się z agentem, koleś powiedział to samo co Ty i przygotował mi odwołanie. Obecnie czekam na rozpatrzenie odwołania. Podobno mają jakieś zwolnienia grupowe i wszystko idzie mega wolno.
  • Odpowiedz