Aktywne Wpisy

camelinthejungle +380
Nagranie zamachu Kirka powinno służyć jako symbol przyszłości, którą chcą nam zaserwować fetyszyści szerokiego dostępu do broni. Teraz jak się lewak z prawakiem u nas nie zgadza, to sobie pokrzyczą i się rozejdą, ewentualnie ktoś w łeb dostanie. Sprzedawajmy w Lidlach karabinki, to spory światopoglądowe wariaci będą rozwiązywać w sposób definitywny.
Wyleczcie się z tej miłości.
Btw. X chyba usuwa filmiki z wczorajszego zajścia. Chyba im się nie podoba, że kolega Muska
Wyleczcie się z tej miłości.
Btw. X chyba usuwa filmiki z wczorajszego zajścia. Chyba im się nie podoba, że kolega Muska
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rovenna +11
Czy was droga moderacjo całkowicie powaliło? Zezwalacie na prześladowanie, znieważanie, zniesławianie, publikację wizerunku innych osób na portalu? Przecież to jest chore a przede wszystkim karalne i trzymam kciuki za pozwy zarówno wobec portalu jak i osób które wrzucają te posty.
ps Kiedy polki z tiktoka obrażały ukrainki to za publikację ich zdjeć (nawet bez danych osobowych) leciały od razu bany.
Art. 81 ustawy o prawie autorskim – rozpowszechnianie wizerunku wymaga zgody osoby na nim
ps Kiedy polki z tiktoka obrażały ukrainki to za publikację ich zdjeć (nawet bez danych osobowych) leciały od razu bany.
Art. 81 ustawy o prawie autorskim – rozpowszechnianie wizerunku wymaga zgody osoby na nim
źródło: image
Pobierz

To podzielmy koszty programu (220 mld zł) przez ilość dzieci. Wychodzi plus minus 800 tys zł. Koszt jednego dodatkowego dziecka to 800 tys. zł.
Co z tego wynika? Taniej wynająć surogatkę (30 tys zł), zrobić jej invitro (10 tys zł) a potem wychować dziecko w domu dziecka (około 150-200 tys zł jeśli wierzyć CASowi). Dzięki programowi produkcji państwoych dzieci mam 3 razy więcej urodzeń niż dzięki 500+ ( ͡º ͜ʖ͡º)
#polityka #heheszki #500plus #neuropa #4konserwy
źródło: comment_MNnKlyTC5hOKlmgSFFhSeK5bwVL8zRSL.jpg
Pobierz@Duze_p--o: Tutaj nie ma kasy, tylko prognozowaną liczbę urodzeń
@Celinka95: Faktycznie jakiegoś baby boom nie widać.
@Celinka95: Tanie te in vitro coś
Koszty można znacznie zmniejszyć bez znacznego spadku efektywności programu poprzez wprowadzenie kryterium dochodowego, bo przecież w większości przypadków to nie kasa jest przyczyną bezdzietności, ale... po co?
pisowskie socjaluchy w pigułce.
@krzychol66 chodź misiek. znowu te oszukane dane wymyślone przeze mnie :D
chyba, że Hrabal zmyślał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Celinka95: w sumie to da się jeszcze bardziej oszczędzić ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
http://www.clf.net.pl/15-demografia-polski
Nie krępuj się, skoro już mnie z #czarnolisto wyjąłeś...
Nie podważam tych danych, ale... wobec ich wiarygodności jestem bardzo sceptyczny.
https://www.mpips.gov.pl/bip/projekty-aktow-prawnych/projekty-ustaw/polityka-rodzinna/projekt-ustawy-o-pomocy-panstwa-w-wychowywaniu-dzieci/
załącznik 2
dzięki uprzejmości @chamik:
źródło: comment_eVarNNathCHH7NhElpPjt5iBiANVD7Ex.jpg
Pobierz