Wpis z mikrobloga

@damastes: Akurat wszystkie politechniki mają oficjalną nazwę "University of Technology" i wynika to m. in. z tego, że "polytechnic" i inne dziwadła oznaczają za granicą często inny rodzaj szkoły (np. nie wyższej).
  • Odpowiedz
@scatter_heart:
z AGH generalnie jeszcze jest tak, że technicznie to jest też uniwersytet wg polskiego prawa, pamiętam jak była właśnie akcja żeby zachować prawa do akademii w nazwie. UGH brzmiało by przekomicznie xd
  • Odpowiedz
@Wiedmolol: to jest genialny pomysł. pod pretekstem rozwijania umysłów zdolnych dzieciaków czesać kasę od rodziców, którzy nie są asertywni i zapiszą dzieciaka na taki kurs majnkrafta. A na zajęciach dać gówniakom misje, żeby znaleźli diament i wsio. 800zł miesięcznie :D
  • Odpowiedz
@Totmes_III: Lepsza beka jest. Dyplom w języku angielskim, wszystko przetłumaczone na tiptop a w polu Title: Magister inżynier.i jak Ci biedni ludzie z zagranicy maja to zrozumieć? To juz nie mogli wpisać obowiazujacy tytuł: MsC
  • Odpowiedz
@mirkobiniu: @Vinniczek: A to nie jest tak, że taki dyplom by był ważny w danym kraju musi przejść nostryfikację? Więc póki w UK czy USA sobie tego nie załatwicie, to jesteście mgr. inż. a nie MsC.
  • Odpowiedz
@Totmes_III:

Academy - In the United States often denotes pre-college education (High School) but not necessarily. More generic term for school or educational institution. For example the Air Force Academy would be considered a University, but there are many academies in the United States that would be closer to primary schools.

Wiki nt. Academy w
  • Odpowiedz
Jeśli ten wpis był sarkastyczny, to d-------m do pieca XD

@exdami: No szczerze mówiąc liczyłem na trochę większą gównoburze. Zawsze mnie zaskakuje, że o ile AGH jest uczelnią bez sprzecznie zajebistą to studenci wydają się jacyś zakompleksieni ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@jozik: Skoro lecimy europejskim systemem bolońskim na studiach, punkty ECTS, tematy temaciki, o to chodziło w ujednolicaniu całego systemu w Uni Jewropejskiej to po kiego grzyba teraz nostryfikować dyplom? @Vinniczek:
  • Odpowiedz
@Totmes_III: nie doczytałem do końca. Wyczytałem zależność akademia - academy i przestałem czytać, nie doczytałem "Mining and Smelting". Dopiero później sie zczaiłem. Zawsze to jakaś ciekawostka
  • Odpowiedz