Wpis z mikrobloga

@polik95: Poszedłem tak kiedyś z kumplem na burgera w piątek. Żaden z nas nie jest wegetarianinem, on nie chciał jeść mięsa bo post, mi to było obojętne. Było bardzo dużo ludzi i się wcale nie dziwię, bo tam zjadłem jednego z lepszych burgerów jakie miałem przyjemność jeść. Jadłem w burnburgerze, bobbym, w jakiś lokalnych knajpkach, robiłem sobie sam i mówię szczerze, że tamten był jednym z lepszych. Naprawdę polecam!
A
  • Odpowiedz
@polik95: ale czego tu nie rozumiesz? Wiesz czym jest weganizm? Wydaje mi się, że nie, skoro dla Ciebie zaskoczeniem jest, że ktoś smaży pączki nie na smalcu tylko na oleju i do tego jajka zastępuje czymś innym (chociażby bananem, ale to pewnie dla Ciebie jakiś kosmos kulinarny). Co Cię tak dziwi? serio. Jakaś ślepa nienawiść do ludzi, którzy wybrali inną drogę niż Ty? Beka to jest przede wszystkim z Ciebie
  • Odpowiedz
@polik95: A o co ten bulwers? Powinieneś im współczuć, Ty możesz sobie zjeść normalnego burgera, albo wegeburgera. Biedni wegetarianie nie mają wyboru z powodów hmm... religijnych (??), to prawie jak z muzułmanami i wieprzowiną.
  • Odpowiedz
@polik95: Jaki jest k---a cel robienia z warzyw żarcia smakiem podobnego do KOTLETA jeżeli tak bardzo lubią same warzywka? Ja jakoś k---a nie będę próbował upodobnić mięsa do warzywa. J----i hipokryci.
  • Odpowiedz
@polik95: Darcie łacha z tego co kto je to dla mnie to samo co nabijanie się z tego kto jakim autem jeździ "hehe patrz seba jakim babskim autem frajer jeździ, dobra wracamy bo stary ma nocke muszę mu golfa oddać". Przedłużanie beniza i kompleksy nic więcej.
  • Odpowiedz
@polik95:
@kisi3l
sie śmiejecie, a ja np wolę o--------ć w ciągu dnia takiego burgerka z buraka w zamiast 150 g mięsa. O wiele lepiej się czuję po takim, bo jest łatwiejszy do strawienia. A u nas w Poznaniu najsmaczniejsze burgery są właśnie wegańskie, w Mixturze ;) taka prawda, mówię jako osoba co lubi też tatar o--------ć ;)

@Matheuss: bo wygodnie się je rzeczy w bułce? xD o
  • Odpowiedz
@nutiniss: Przyznaje 12 zł to dobra cena jak za sałatke z sosem i bułką. Swoja drogą nie dał bym tyle za burgera bez mięsa bo to jest jego główny składnik, co bedzie dalej jajecznica bez jajek. Weganizm, wegetarianizm(czy inne jedzenie trawy) jest tak bardzo obcy mojej naturze, że pomijajac juz fakt diety i tak dalej, jak zdrowy człowiek może to robic, nie potrafie sobie wyobraźić sensownego powodu.
  • Odpowiedz
@polik95:
@nutiniss: dla mnie te burgery były niestety chu*owe - ogromne rozczarowanie - a wysoka ocena na portalach typu tripadvisor itd. bierze się chyba tylko i wyłącznie z głupoty ludzi którzy lecą na każdy trend i z braku alternatyw... Byłem raz i nie polecam :( I tak, mam porównanie do naprawdę pysznych wegeburgerów a wegetarianinem nie jestem
  • Odpowiedz
@nutiniss: po co jeść burgery skoro z założenia jest to potrawa mięsna. Skoro nie chcecie jeść mięsa to nie jedzcie potraw imitującym mięso. To samo z wynalazkami typu kotlety sojowe...nie jedzą mięsa, ale jedzą kotlety sojowe imitujące kotleta z mięsa.
  • Odpowiedz
@nutiniss: nie pisałem bezpośrednio do Ciebie. Skoro wege brzydzą się mięsem pod każdą postacią to po co oszukują samych siebie i wpier... burgery z czymś co udaje mięso. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz