Wpis z mikrobloga

#php #webdev

FuelPHP ktoś próbował?
O ile mam problem ze zrozumieniem JS MVC to FuelPHP wydaje mi się bardziej naturalny i zrozumiały dla mnie.
Jest coś jeszcze łatwiejszego niż FuelPHP? CakePHP/CodeIgniter?
Podoba mi się generowanie kodu, że pobiera samo jakieś pliki z folderu, np obrazki, nie musze podawać ile ich jest i samo mi wstrzykuje w kod funkcjami foreach. Mimowolnie ucze się tego w pracy, ale bardzo mi się podoba. Jaka biblioteka/framework w JS oferuje podobne rozwiązanie? Node+express?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bizley: tez nie slyszalem o FuelPHP, pracuje jako frontendowiec, php ucze sie hobbistycznie, ale mimo wszytko mam kod wpleciony z FuelPHP i costam powoli, powoli łapię. Widzę jak loopuje się galerie z obrazkami i wstrzykuje pętlami foreach, wole takie rozwiązanie niż te javascriptowe.
Kod też się w jakiś sposób sam generuje z app/ do public/ jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie to działa, kompilacja czy coś w tym stylu, jak
  • Odpowiedz
@Melcma: moja nauka FuelPHP:
chciałem zrobić sobie skrypt forum pod ogarnięcie całego frameworka. I kawałkami wertowałem dokumentację. Moduł logowania, jeb cały dział o Auth i własnymi siłami kleiłem kod. Większość f-cji i tak sam będziesz pisał, Fuel ma tylko podstawę, bez kombajnu za co go uwielbiam
  • Odpowiedz
@Melcma: phalcon jeszcze masz, większość najbardziej istotnych rzeczy ma, tylko nie jest to taki kombajn jak symfony czy laravel
no i w sumie jedna z bardziej rozbudowanych dokumentacji jak dla mnie
  • Odpowiedz