Wpis z mikrobloga

@Spacijesc: nienawidzę makijażu, to dla mnie jakaś zbiorowa paranoja. Sądzę, że w internecie powinno być więcej filmików jak ten, a nie dwunastolatki pokazujące codzienny makijaż do szkoły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
BTW - jak nazywa się to urządzenie, którym robi sobie peeling?
@MarianKolasa: Wiesz, że to powyżej też jest tak naprawdę makijażem? Tylko typu "make-up-no-make-up".
Kobieta nie może być piękna, jeśli nie dba o siebie. A do tego potrzebne są kosmetyki, choćby zupełnie podstawowe: szampon, żel pod prysznic, balsam do ciała, krem do twarzy... Nie jest to ściśle naturalne, przecież rodzimy się bez tego. Jednak zdecydowana większość kobiet na świecie stosuje makijaż. Codziennie. Może warto po prostu to zaakceptować?
Nie mówię, oczywiście, o
@Spacijesc: nie jestem przeciwnikiem dbania o siebie, wręcz przeciwnie, gorąco zachęcałbym to tego każdą dziewczynę! W domyśle jest dla mnie to poprawianie stanu zdrowia skóry twarzy, głównie oczyszczanie, trwałe usuwanie/zmniejszanie przebarwień i tym podobne.
Niestety zbyt często widzę, że często całość zabiegów ogranicza się do nakładania na twarz warstwy, która zamiast coś naprawić, ma na celu tylko przykrycie niedoskonałości, a to fajne nie jest.
Nakładając fluid (czy podkład, czy jak to
@MarianKolasa: Te panie, nad którymi pracuje sztab specjalistów albo zwyczajnie nie mają nic innego do roboty, wydają sporo pieniędzy i na usuwanie niedoskonałości, i na depilację twarzy, i na wiele innych zabiegów. Niestety, większość z nas nie ma takiego nadmiaru pieniędzy i czasu, by dbać o siebie na takie wymyślne sposoby. W mojej opinii jest to o wiele bardziej nienaturalne niż zwykły makijaż.
Dlatego gdy słyszę panów głoszących hasła typu "Najpiękniej
@Spacijesc: niech na before też się uśmiechnie i rozpuści włosy to się oceni, ale na pierwszy rzut oka różnica jest naprawdę niewielka. Aha - nie oglądałem filmiku, tylko spojrzałem na zdjęcie przed i po. Zauważalne jest podkolorowanie rzęs i policzków, reszta nie bardzo - więc nie warto, no chyba, że by była bardzo brzydka xD