Wpis z mikrobloga

Ja #!$%@?, nawet oglądanie tego jest satysfakcjonujące. Mam ciepły domek, jedzonko podane, praktycznie wszystko czego zapragnę, a gdzieś w środku mnie ta prymitywna część podpowiada mi, że fajnie by było mieszkać w #!$%@? domku z drewna który sobie sam zmajstrowałem, a później jeść sarenkę którą sam upolowałem albo rybę którą sam złowiłem z talerza, który sam ulepiłem.

I chyba nie jestem sam - wystarczy spojrzeć na popularność Minecrafta, Rusta i innych tysięcy gier survivalowych. Może ta cała technologia to #!$%@? cofnięcie się w rozwoju, a nie żaden postęp...W dzisiejszych czasach człowiek nie musi robić praktycznie nic, nawet już myślą za ciebie.

#przemyslenia #survival #niepopularnaopinia
  • 16
@Icesowy: Fajny filmik. Gdybym sam robił (teraz, po obejrzeniu tego filmiku) to bym najpierw zrobił komin, a potem tylną ścianę. W ten sposób komin mógłby być w środku, co jest ogromną zaletą, bo glina długo trzyma ciepło, oddawałaby je więc do środka pomieszczenia, a nie na zewnątrz. A w kominie przydałby się jakiś otwór od strony pomieszczenia gotowania lub wędzenia.

Aż tak skromnie bym nie chciał żyć, bardziej coś w stylu