Wpis z mikrobloga

drogie mireczki, mam mały dylemat, staram się wybrać dla żony telefon (w szczególności do gadania i sms), najlepiej jakby trzymała trochę bateria (przynajmniej jeden intensywniejszy dzień gadania)

waham się między:
- Huawei P8 Lite
- Lumia 640 LTE

Niestety nie maiłem nigdy telefonu na Windowsie, ale słyszałem pochlebne opinie na temat płynności działania. Czy może ktoś miał oba telefony w ręce i może je porównać?

#android #windowsphone #lumia #huawei
  • 44
@kegnar: telefon mam 5 miesięcy. bateria spokojnie wytrzymuje do 18-19. cały czas włączone WiFi i transmisja danych dużo czasu włączony ekran.
ogólnie jeżeli nie chcesz(a raczej twoja żona) bawić się w nowy system to polecam p8 na abonament w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego z andkiem
@kegnar: a ja bym doradzała Lumię, zdecydowanie. Sama kupiłam ten model po gruntownym researchu i w życiu nie zamieniłabym na nic innego - z tej samej półki cenowej OFC. A jak widać po tym moim wpisie, do tej pory potrafi zaskoczyć ficzerami. :D
a ja bym doradzała Lumię, zdecydowanie. Sama kupiłam ten model po gruntownym researchu i w życiu nie zamieniłabym na nic innego - z tej samej półki cenowej OFC. A jak widać po tym moim wpisie, do tej pory potrafi zaskoczyć ficzerami. :D

@mallavi: fascynacja minie za miesiąc i okaże się że połowa aplikacji nie dziala, a drugiej połowy nie ma. Miałem to samo
@bartdziur: mam ten model dłużej niż miesiąc, niestety tutaj Twój argument jest inwalidą. ;) A aplikacji mi nie brakuje absolutnie żadnej - chcesz, to mogę dać Ci listę obecnie zainstalowanych - no bo chyba nie myślisz o tej zabawce zwanej Snapchatem?
@mallavi:
elevate - nie ma
pushbullet - nie ma
wykop - nie ma (ta napisana przez lubieliscie jest tragiczna)
jakdojade - dziala tragicznie
facebook - dziala tragcznie
messenger - działa dramatycznie źle
mapy google - nie ma
spotify - nie obsługuje sterowania drugim urzadzeniem
vlc - nawet nie skomentuje
przeglądarka - każdy kto używał chrome na androidzie złapie się za głowe po użyciu IE

to tak na szybko.
@mallavi:

No tutaj muszę się zgodzić z @bartdziur sam miałem miesiąc lumie nie. będę się wypowiadał o szybkości działania samego telefonu bo była z niskiej półki ale jeżeli chodzi o aplikacje to słabo. wiadomo nie dla każdego ktoś ale dla mnie wielu aplikacji nie bylo lub działały słabo
@L3gion: kurde najbardziej mi brakuje tej pierdzenie i flappy bird w 10tys wersji. Jasne ze te co sa, sa ubozsze, ale dzialaja i spelniaja zadanie. Za to powiem, ze z telefonu z windows phone mozna dzwonic. Zdziwiony? Na super androidzie 5.0.2 no gps, no phone very fast, tego nie macie.