Aktywne Wpisy
wykopowa_ona +1075
Przybywam tradycyjnie 22 września z tym zdjęciem i dzielę się z Wami radością naszą;)
Dziś mija nam 11 lat w małżeństwie. Wiadomo - czasem słońce, czasem deszcz. Ale nie wyobrażam sobie życia bez tego człowieka i mam nadzieję, że przyjdzie się nam razem zestarzeć.
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #chwalesie
Dziś mija nam 11 lat w małżeństwie. Wiadomo - czasem słońce, czasem deszcz. Ale nie wyobrażam sobie życia bez tego człowieka i mam nadzieję, że przyjdzie się nam razem zestarzeć.
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #chwalesie
WykopowyInterlokutor +522
https://www.t-nation.com/supplements/fish-oil-youre-using-it-wrong
W skrocie:
-liczy sie stosunek omega-6 do omega-3. Im wiecej spozywasz tych pierwszych, tym wiecej musisz brac tych drugich
-nalezy zamienic oleje roslinne na korzysc olejow zwierzecych, szczegolnie podczas smazenia
-kwasy omega3 najlepiej czerpac ze spozywanych ryb
Jezeli cos zle zrozumialem to prosze o poprawienie mnie :)
#dieta #silownia #mikrokoksy
@koniarek: wszędzie ostatnio taki 'trend'. A znajomi ze mnie beka zawsze. "Ho ho ho ty ćwiczysz a smażysz? I to na smalcu?! Przecież to niezdrowe" A sami walą colę z biedronki zagryzając chipsami i żrąc piwsko przy tv co dzień :D
Wszystko jest zdrowe. I smażenie
Zupełnie nie o to chodzi w olejach.
Oleje roślinne to tylko źródło energii, nic poza tym, rafinaty, #!$%@? jak diesel.
W tłuszczach zwierzęcych, nawet w przetopionym smalcu, prócz tłuszczu jest jeszcze sporo innych substancji oraz skład taki, jak nasza tkanka tłuszczowa.
Dlatego tak łatwo się chudnie na diecie tłuszczowej opartej na tłuszczach zwierzęcych, bo korzystanie z własnej słoninki, a korzystanie z zawartości jelita, same thing.
Oczywiście kwasy tłuszczowe wielonienasycone są
@koniarek:
Nie rozumiem.
Tabletki z kwasami złe. Tłuszcz roślinny dobry.
Patrzę na moje tabletki:
Kapsułki, zawartość: olej rybny.
To dobrze czy źle robię?
@koniarek:
Czyli moje tabletki dobre :)
Kupować kapsułki z tranem.
W takich kapsułkach, podczas procesu technologicznego, zachodzą takie zmiany, że nie ma nic co tran przypomina, a już na pewno nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Taki "supelek" bardziej szkodzi niż pomaga.
Jak chcesz tran, to kupuj w ciemnym szkle, najlepiej fermentowany.
Jest najbardziej stabilny.
No niestety straszne to jest, jak się ludzi w #!$%@? ładuje nachalnym marketingiem i garścią opłaconych badań, opartych na micie "Eskimosi jedli ryby i na serce nie chorowali".
Teraz pół dietetycznego światka w to wierzy, a drugie pół się boi odezwać.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak można w XXI w. wierzyć, że nienasycone kwasy tłuszczowe, których ostatnie wiązanie podwójne w łańcuchu węglowym znajduje się przy trzecim od
Zreszta... na tym polega caly rynek suplementow, wiec co ja narzekam.