Wpis z mikrobloga

@PiewcaPozogi: Nie śmiejcie się, ale mi też notorycznie znikają z pulpitu skróty do plików na wspólnym dysku. Bardzo chciałabym się dowiedzieć, dlaczego się tak dzieje, ale oczywiście, nigdy nie usłyszę odpowiedzi, tylko jakieś heheszki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Marbarella: Może chodzi o to, że jak dysk jest niedostępny, to skróty są usuwane, bo odwołują się do lokalizacji, która nie istnieje? Jednak potrzebna jest jakaś reakcja, np. kliknięcie na taki skrót.
  • Odpowiedz
jak rano przychodzę to już nie ma

@Marbarella: Ciężko powiedzieć co to może być, może analiza dziennika zdarzeń systemu by pomogła. Jako protezę można by zrobić skrypt, że klikasz i tworzy Ci te skróty na pulpicie, co zaoszczędziłoby Twój czas, jednak nie jest to rozwiązanie, które można by uznać za docelowe.
  • Odpowiedz
@Marbarella: Tak jak Ty teraz, dostałem powiadomienie o odpowiedzi. Loguję się na wykop tylko wtedy jak chcę coś skomentować, a przy okazji zobaczyłem powiadomienie o Twojej odpowiedzi na mój komentarz.

Jak sobie poradziłaś z tym problemem?
  • Odpowiedz
skopiowałam potrzebne pliki na własny dysk

@Marbarella: No to rzeczywiście jest niezłe rozwiązanie, jak te pliki nie są współdzielone, ze względu na ich możliwość edycji przez kilka osób :)
  • Odpowiedz
@Blastboy: Właściwie jestem jedyną osobą, która je edytuje, poza tym rzadko to robię, częściej je otwieram, żeby się czegoś z nich dowiedzieć, więc to w sumie naprawdę było najlepsze rozwiązanie :)
  • Odpowiedz