Wpis z mikrobloga

Mirki, byłem sobie w Biedronce i wpadło mi pierwszy raz w oko piwerko V.I.P. Mocne uwarzone przez browar Van Pur, puszka 0,5l za 1,75zł. Kupiłem, spróbowałem i wiecie co? Rewelacja. Brak żelaza, nie ma mokrego kartonu, piana ok. Generalnie to jedyne do czego można się przyczepić w tym stylu to leciutkie estry. Warka do 10-12-2016. Polecam.

#piwo #piwowarstwo #cebuladeals #craftbeer #pijzwykopem #piwnahipsterka #wroclaw
Pobierz kobeb - Mirki, byłem sobie w Biedronce i wpadło mi pierwszy raz w oko piwerko V.I.P. ...
źródło: comment_lOnAb5jrmwI1OR3QSmImJAoXv0FjA3er.jpg
  • 38
@kobeb: Skrajnie nierówne warki .Pamiętam piłem VIPA podczas mistrzostw w 2014. Byłem zaszokowany jak dobre piwo to jest .Gęsta czapa piany , aromat czysty słodowy z nutą chmielu nieobecną zazwyczaj w drogich eurolagerach , słomkowa ładna barwa i nawet wyczuwalna goryczka. Zimą tego samego znowu spróbowałem VIPA tym razem było to jedno z najgorszych piw jakie piłem .Okropna spirytusowość aromat rozpuszczalnika i jabłka.Potem piłem to piwo jeszcze kilkakrotnie i za każdym
@kobeb: van pure robi czyste w smaku piwa. Wcześniej vipa klepal browar Głubczyce i to dopiero było bogactwo wszystkich smaków, żelaza również. Nie wiedziałem ze zmienił się producent. Może skuszę sie
@kobeb: kto nigdy megawata nie wypił ten nie wie co znaczy mocne piwo. mówisz karton? megawata warzyli na kwasie z akumulatora , a do gadzi ponoć wpadł piwowar i już go nie znaleźli.. w technikum dwa mną wycierały podłogę..