Wpis z mikrobloga

@RRybak: duży brzuch właśnie działa odwrotnie i pomaga utrzymać prawidłową postawę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@owsikalfred: pokaż jakieś zdjęcie z boku jak to wygląda, ja sugerowałbym włączenie do treningu planków, a jak to nie pomoże to szukałbym rozwiązania w poprawie mobilności.
  • Odpowiedz
@owsikalfred: Ja powiem że według to mogą być słabe dwójki i pośladki. Jeśli nie chcesz dodawać ćwiczeń strikte na te mięśnie to:

Przysiad - zmniejsz ciężar i trzymaj się prosto. Możesz dodać pauzę.
Martwy - rób trzymając środek ciężkości na piętach. D--a dużo niżej niż w klasyku. Taki przysiad tylko sztangę trzymasz w rękach.
Wiosło pendlaya - pozycja wymusza pracę dwójek pośladków i pleców.
  • Odpowiedz
C---a zrobisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pracuj nad mobilnością, trochę pomoże, ale bez szału. Nie będziesz siadał jak chiński olimpijczyk. Jezeli ćwiczysz tylko dla siebie, i przeszkadza Ci, że siadasz bardziej plecami niż girskami to popróbuj siadów przednich lub goblet squat.

Wołam @berti oraz @Gavroche bo ogarnięci w mobilności, zamiennikach ćwiczeń itd. znacznie bardziej niż ja.
  • Odpowiedz
Przyczyną może być nawet niekorzystny biomet, jak za duże ciśnienie, to gnie.( ͡° ͜ʖ ͡°)

A poważnie, to słaby brzuch i cały "łańcuch tylny".

Ja bym w-----ł siad tylny, bo tylko utrwalasz złe nawyki.
Zacząłbym robić siad przedni, który nauczy Cię trzymać pionowo, dzień dobry nauczy Cię robić siad dupą i plecami, a nie nogami, oraz jakąś pracę dla brzucha, ale ma pracować jako tłocznia, np. martwy ciąg
  • Odpowiedz
@owsikalfred: mięśniowo popracuj tak jak napisane powyżej. Ja od siebie dodam że musisz potraktować przysiad jako umiejętność którą trzeba ćwiczyć. Spędzaj w takiej pozycji ile się da. Rób goblet squaty z pauzą na dole. Twoje ciało musi poznać nową pozycję i przywyknąć do niej
  • Odpowiedz