Jak można przyspieszyć stary komputer? Włącza się spoko, ale juz po włączeniu firefoxa ma duże problemy i wolno chodzi... ( ͡°ʖ̯͡°) #windows #windowsxp #komputery #informatyka
@Matlaw: Właśnie próbuję wrzucić firefoch light, zobaczę, czy coś się zmieni... 504 RAM, celeron 1.6GHz - już lepsze parametry w telefonie ma @robekk1978: to niestety laptop compaq nx6310
@kcpi: jak masz 504 ramu to jakieś kuriozum ;) 2GB mu zafunduj, i SSD wskazane ale jak masz legal XP to niestety SSD odpada (to co pisano wyżej, zaora Ci dysk)
@robekk1978: Najlepiej byłoby coś bez ingerencji robić... Najgorsze jest to, że nie chce zmieniać, bo przecież ten działa... Dla niego to normalne, że komputer tak chodzi, ale ja nerwicy dostaję, gdy widzę jak coś na nim robi... (╯︵╰,)
@PlacekBananowy: Tak, wiem. W tym roku stuknie mu dycha! @robekk1978: Ja na szczęście nic nie musze na nim robić, bo mam swój, dobry. Stary oddałem mamie i nawet spoko śmiga, tyle że to hp dv6000. Na pewno wypróbuję tę stronę :)
@PlacekBananowy: Zapomniałem dodać, że to komputer ojca. Nic nie dają porównania, że jak by ludzie się bali zmian to nadal by jeździli furmankami (╯︵╰,)
#windows #windowsxp #komputery #informatyka
@kcpi: Odpada więc SSD, gdyż XP by go dość szybko zajechał (brak wsparcia dla funkcji TRIM).
Wyłączyć zbędne usługi, startup sprawdzić i w sumie więcej nic nie zrobisz..
Może Opera 12.17?
@robekk1978: to niestety laptop compaq nx6310
idziesz na https://online.cameyo.com/apps/public?filter=firefox , klikasz tam "play" i odpalasz firefoxa w firefoxie i mirkujesz :)
@robekk1978: Ja na szczęście nic nie musze na nim robić, bo mam swój, dobry. Stary oddałem mamie i nawet spoko śmiga, tyle że to hp dv6000. Na pewno wypróbuję tę stronę :)