Aktywne Wpisy

hotshops_pl +498
Cześć! #hotshops - obserwuj lub czarnolistuj.
Dziś mamy dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
HotShops.pl - To portal w którym codziennie pojawią się najgorętsze promocje / kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Portal tworzą nas użytkownicy i to oni dodają i oceniają okazje!
W związku z nowym systemem kaucyjnym pewnie wielu z was odpuści sobie gazowaną wodę w plastikowych butelkach bo drożej, bo brakuje punktów odbioru w okolicy, bo
Dziś mamy dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
HotShops.pl - To portal w którym codziennie pojawią się najgorętsze promocje / kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Portal tworzą nas użytkownicy i to oni dodają i oceniają okazje!
W związku z nowym systemem kaucyjnym pewnie wielu z was odpuści sobie gazowaną wodę w plastikowych butelkach bo drożej, bo brakuje punktów odbioru w okolicy, bo
źródło: dafi
Pobierz
strach_na_wroble +133
Czy własnoręcznie narysowana grafika na #dzienchlopaka dla niebieskiego może plusika? (ʘ‿ʘ)
#grafika #obrazy #diy #rysujzwykopem
#grafika #obrazy #diy #rysujzwykopem
źródło: IMG_8008
Pobierz

pomoglby mi ktos ze zadankiem na studia?
Wiekszosc kodu mam juz napisana, ale utknalem na ostatniej rzeczy ktora potrzebuje zeby zaliczyc (mam czas do piatku).
Mecze sie z tym juz pare dni ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W zadnym wypadku nie prosze o zrobienie zadania za mnie czy nic z tych rzeczy, po prostu wskazanie/wytlumaczenie mi jak to zrobic.
Chcialbym tez zaznaczyc ze nadal sie tylko ucze i wiele bardziej skomplikowanych pojec jest dla mnie obcych.
Za pomoc moge zaplacic w jakis skinach csgo czy kupic cos taniego na necie (mam tylko pare zl na koncie).
No wiec do rzeczy:
Chodzi o to ze mam prymitywny silnik wlasnej roboty, jedyne co potrzebuje to zaladowac teksture do pamieci dowolna biblioteka (picoPNG, lodePNG czy cokolwiek, najlepiej zeby male bylo ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
i wyswietlic ta teksture na pozycji x, y.
Zadnych kolizji nie potrzebuje ani nic z tych rzeczy.
Po prostu na ten moment mam dzialajaca "gre" w ktorej jest ludzik i jakas tam prymitywna mapa, i tym ludzikiem mozna sobie jezdzic na boki.
Wszystko jest zrobione z vertexow z openGL.
Teraz po prostu chce zaladowac teksturke z pliku i nalozyc na tego ludzika, to wszystko.
Nie wiem gdzie mam dac kod bo mam sporo plikow i na pastebin byloby bardzo niewygodnie.
Prosze o pomoc wypoku. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_p94HP6NrY45RszlJFROpRo5vxzw2zsge.jpg
Pobierzdrugi link od góry. W środku biblioteka, plik nagłówkowy oraz przykład używania w OpenGL