Wpis z mikrobloga

jak obsługa hdmi i dźwięku?

@seta1991: Zależy od sprzętu, ja korzystam drugi miesiąc z Ubuntu Gnome, a wcześniej zwykłego Ubuntu. I na tym i natym śmigało wszystko.
Ściągnij obraz systemu, zrób bootowalny pendrive i potestuj
  • Odpowiedz
@Kutzyk: Komputer nie dla mnie wiec x muszą być :D

@QBA__: właśnie miałem dziwny problem z alsa na xubuntu/studio i dźwięku nie miałem teraz na mincie jest dźwięk ale chodzi troszkę tylko lepiej niż win7 starter. Najgorsze że nie mogę wsadzić mu ramu więcej bo tamten jest wlutowany na stałe....
  • Odpowiedz
@seta1991: No ja mam toshibe nb550d i też tylko z konsolą, bo nie miałem cierpliwości. Robi za serwer małych plików (bo tylko 100mbit) z dysku podpiętego przez usb. Innego zastosowania nie znalazłem.
  • Odpowiedz
@seta1991: Youtube trochę tnie, może warto pokombinować z wtyczką eliminującą flasha i zastępującą go html5 - ja tego jeszcze nie sprawdziłem bo to nie jest komputer, którego używam na co dzień.
  • Odpowiedz
@seta1991: Eeee, daje radę. Na poważny serwer plików wybrałem synology, bo nie potrzebowałem zaawansowanych multimediów. Natomiast jak sprawdziłem, ta toshiba na setce nie ma problemu z plikami 1080p. Po hdmi nie dawała rady.
  • Odpowiedz
@seta1991: Normalne, nie atomowe, nie są takie złe. mam satelite z 2004, na xp, 2GB ramu, wymieniłem tylko procek na maksymalny obsługiwany (60$, 4 dni szedł z hongkongu), mam teraz dwa rdzenie i złego słowa nie mogę powiedzieć - maszyna nie do zdarcia.
  • Odpowiedz
k dobrze pamietam to yt dziala juz tylko na html5

@seta1991: No chyba masz rację. Powiem inaczej, w przeglądarce filmy z youtuba tną, po ściągnięciu chodzą płynnie. Chyba są też jakieś wtyczki, które zaprzęgają do pracy odtwarzacze z systemu zamiast tych wbudowanych z Firefoxa.
  • Odpowiedz