Wpis z mikrobloga

@MlodyWilczek: 1.6 16v AUS (105 km), szukałem 1.8T 150-180 KM, ale praktycznie wszystkie auta z tym silnikiem nadawały się co najwyżej na złomowisko. Dla siebie mogę kupić auto technicznie martwe i je wyremontować, ale nadwozie musi być zdrowe. Ten egzemplarz w 95% jest w oryginalnym lakierze, lakierowany był tylko tylni zderzak i ma małą zaprawkę na drzwiach kierowcy, poza tym 100% oryginał - właśnie to mnie przekonało, żeby zrezygnować z
  • Odpowiedz
@cjkas: Niekoniecznie - Dla przykładu A4 B5 przy amortyzatorach 1BA (najbardziej komfortowych) po wsadzeniu springów 1be albo 1bv mogłoby coś się takiego stać (inny skok i rozprężanie). Tutaj w leonie nie pamiętam czy coś takiego byłoby, jeśli auto jeżdzone z głową to solidne springi na amorach seryjnych długo wytrzymają :)
  • Odpowiedz
@cjkas: Prawy tylni już stuka na większych dziurach, mimo że amorki raz były już wymieniane a auto ma nakręcone dopiero 215k km. Zawieszenie niestety bardzo obrywa na tej feldze i oponie o profilu 55, założyłem na zimę fele o cal mniejsze i oponę o profilu 65 - zawieszenie pracuje o połowę ciszej...
  • Odpowiedz