Zaimplementowałem sobie (bardzo) uproszoczony CSS do swojego GUI (opartego o Canvas). Odwzorowałem "specificity", szukanie po klasach i tagach, a także querySelector. Udało mi się też wydziubać parser.
@Fakie: cos tam zawsze dziubalem, ale bez konsekwencji. Komercyjnie ze 4 lata i bylem wtedy na poziomie nooba swiezo oderwanego od jQuery - wiec nie trzeba az tak wielu lat jak sie powszechnie uwaza :)
@rezoner: Z ciekawości zapytam. Czemu używasz do gier samego canvasa, bez innych znaczników z HTML-a? Żeby łatwiej to wyeksportować na Androida przy pomocy narzędzi typu CocoonJS? Też tak kiedyś robiłem, ale dużo wygodniej jest wstawić zwykłego diva z tłem i krawędziami, niż robić to ręcznie w JS-ie.
Odwzorowałem "specificity", szukanie po klasach i tagach, a także querySelector. Udało mi się też wydziubać parser.
#javascript #html5 #gamedev
źródło: comment_dPvmvcHxK8dANhtLJVepQCHYrqvKsRT4.jpg
PobierzŻeby łatwiej to wyeksportować na Androida przy pomocy narzędzi typu CocoonJS?
Też tak kiedyś robiłem, ale dużo wygodniej jest wstawić zwykłego diva z tłem i krawędziami, niż robić to ręcznie w JS-ie.
Wygodniej tylko do momentu, w którym nie masz do tego biblioteki.
Kolejna gre zrobie na Twoim silniku :D