Aktywne Wpisy

ketiow +247
Klawiatur mimo wszystko jedyny mówi o tym, ze Apple zaczęło wchodzić recenzentom w Polsce xD Właśnie się dziwiłem co się stało, ze każdy twórca technologiczny dostał paczkę PR od Żydów z Cupertino... Jeden taki zniewieściały typ który wchodzi w Apple jak w jabłecznik nawet kłamał w żywe oczy, ze sprzęt po testach odsyła xDDD Miłego oglądania mireczki i może rzeczywiście poczekać z kupnem nowych jabłuszek i poczekać aż stanieją na grudzień. #

centerario +19
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Nowy aku założony w czwartek. W ten sam czwartek nieco pojeździłem - rzecz jasna bez problemów autko odpalało aż miło. Wieczorem w czwartek wjechałem jeszcze na podwórko - też odpalenie bez problemu. Potem alfa stała do piątku po południu. I niestety próba odpalenia poszła z wyraźnym trudem a na akumulatorze znowu widać żółty zaciek (fotka w załączniku). Dziś rano aku pokazuje 12.25V i auto oczywiście nie odpala. Ktoś miał może do czynienia z taką "magią"?
Poczytałem, że winny może być regulator napięcia - ale tutaj ponoć dodatkowym objawem jest przygasanie świateł i kontrolek w czasie jazdy.
I jeszcze jedna rzecz. Jak działa układ ładowania w aucie. Tzn alternator ładuje aku - ale w pewnym momencie ten jest już naładowany i nie ma potrzeby pakować w niego więcej prądu. Pytanie czy alternator powinien odłączyć wtedy ładowanie lub też podawać duży mniejszy prąd? Te żółte zacieki wyglądają mi tak jak by aku było przeładowywane (alternator cały czas nie zależnie od stanu baterii podaje te 14V) podczas dłużej jazdy.
#alfaromeo
źródło: comment_IO85Uo28hkOXkQFqgpvum61a04x7U2JZ.jpg
PobierzWeź kup sobie normalny akumulator, Bosch s4.
@Seeker: dziwne, przy takiej wartości nie powinno być problemów z rozruchem
@Seeker: a nie masz czasem jakiegoś zwarcia co ci aku rozładowuję?
@GIBbeer: @tylkoniechori: Dziwne dla mnie jest to, że pomiary pokazują poprawną wartość ładowania. A po jeździe i zmierzeniu aku pokazuje w graniach 13,3V
@laza: Było takie podejrzenie. Ale
@PIetwa: Powiem Ci, że myślę nad tym.