@grizzly_joe: Jestem gdzieś na 140 stronie i jest ok. Na pewno jest to jedna z najlepszych pozycji, tak przynajmniej mówią w google. Ale nie mam porównania do innych książek.
@grizzly_joe: jest naprawdę świetna. Po polsku nic lepszego nie widziałem. A widziałem: "Spring. Receptury" (same przykłady i rozwiązania), "Spring w praktyce" (w tej nawet sam autor poleca najpierw "Spring w akcji").
Widziałem Spring w akcji III i IV. W IV jest sporo nowości (JavaConfig, Spring Boot). No ale jak masz III to aż tyle warte te dwa kawałki chyba nie są.
@vilard: naprawdę czytasz od deski do deski? Ja "Zaawansowane opcje wiązania" pominąłem. AOP też zostawiłem (potem wróciłem). Aby szybciej do Spring MVC, a potem REST (zanim bym do niego doszedł normalnie, to by się zeszło).
@grizzly_joe: a mnie, w przeciwieństwie do poprzedników, książka nie porwała, przeczytałem niecałe 100 stron obecnie i trochę boli na jakich abstrakcjach przykłady są pokazywane ( ͡°ʖ̯͡°)
@mk321: Tak, czytam to jako powtórzenie, utrwalenie wiadomości. Gdy pierwszy raz zabierałem się ze springa to wybierałem sobie rozdziały w dokumentacji. DI, resty, konfiguracje przez adnotacje i xmla np. znałem, ale AOP albo metody fabrykujące już nie, więc sobie tak czytam na luzie.
Widziałem Spring w akcji III i IV.
W IV jest sporo nowości (JavaConfig, Spring Boot). No ale jak masz III to aż tyle warte te dwa kawałki chyba nie są.