Wpis z mikrobloga

@Solitary_Man: już dawno zauważyłem że niektóre (firmowe?) mają lepsze przewody i więcej mogą. Jeden dysk mi nie działał i dumałem, po czym podałem kabel creative w moim przypadku i poszło normalnie.
  • Odpowiedz
@Solitary_Man: to mozna roznie wyjasnic - kabel moze byc uszkodzony a ten no name jezt podstawowym nieskomplikowanym kablem np kabel od powerbanka xiaomi laduje kazdy smartfon na max mozliwosci a jak wezmiesz kabel motoroli i kabel samsunga to laduje sie gownonatezeniem
  • Odpowiedz
@Fox_Murder: nie sa to zadne relacje - swoja wiedze opieram zwlaszcza na wlasnym doswiadczeniu, wiedzy a takze opinii i tekstow na forumach - zreszta pomysl - np. samsungowi nie na reke jest ustawa ze kazdy fon z microusb dlatego wymyslili sterownik ktory wykrywa kabel (rezystancje) i wie co to za kabel, bo wiesz, kup oryginal dzialac bedzie na 100% i hajs leci do samsunga a nie dla kogos innego

• Odpowiedz
@xamil54: spoko ja nie twierdzę że tak nie jest. Ale bardziej by się tez wydawało że niektóre kable są rzeczywiście gówniane. Rozcinałeś jakiś? Niektóre mają przewody z paru "włosków" i zawsze przeplecione z jakimś niby materiałem. I to może ograniczać prąd a nie koniecznie umyślne działanie producenta.
  • Odpowiedz