Wpis z mikrobloga

@lawaszkiri: @goblin21: W10 na 950XL jest ciągle jeszcze bardziej zabugowane niż dla innych Lumii. Smutna prawda. Co jak co ale normalnie właśnie udostępnianie sieci działa genialnie, można je aktywować z własnego lapka/tabletu bez sięgania po telefon.
  • Odpowiedz
@lawaszkiri: Ostatnio spotkałem się z tym, że operator blokuje dane przy włączonej funkcji hotspot. Wcześniej to nie występowało u polskich operatorów. Pytanie czy z tą kartą, którą użyłeś w Lumii próbowałeś zrobić hotspot z innego telefonu? I co? Albo czy do hotspota z Lumii możesz podłączyć się czymś innym?
  • Odpowiedz
@ChildRebelSoldier: Wystarczy mieć telefon i komputer zalogowane na te same dane Microsoftu a więc ważne żeby to był twój komputer i telefon. Z tym że jak teraz patrzę to na Windows 10 (komputer) to chyba już nie działa! :O
  • Odpowiedz
@lawaszkiri: well dam tu swoje żale - nowy laptop dla znajomego z Win10. Prośba o skonfigurowanie profilu dla dzieciaka z ograniczeniami rodzicielskimi.
Na codzień śmigam na win7/Mint/OSX. Bułka z masłem pomyślałem. Gowno prawda!
Panel sterowania ma rozdwojenie jaźni. Bo można stworzyć konto ale ale jak chcesz kontrole rodzicielska to już jakieś specjalne konta w domenie. I nie możesz ich do końca skonfigurować z panelu sterowania, tyko jakieś inne miejsce z ustawieniami to robi.
  • Odpowiedz
@lawaszkiri: powodów może być kilka, sprawdź konfigurację sim do transmisji danych, sprawdź czy win10 aktualny na l950xl, może spróbuj po bt zamiast wifi, a ostatecznie możliwe że operator blokuje hotspot.
  • Odpowiedz