Wpis z mikrobloga

Film o którym było mega głośno 6 lat temu, a który teraz wszyscy mają w dupie. Nikt o nim nie rozmawia, nikt go nie poleca, nikt nie wrzuca z niego muzyki. Po prostu skazany na wieczne zapomnienie, z resztą jak wszystkie inne wodotryski efektów specjalnych. Polsat go puści raz w roku zamiast Dni Niepodległości czy Godżilli i tyle. #film
WezelGordyjski - Film o którym było mega głośno 6 lat temu, a który teraz wszyscy maj...

źródło: comment_iUt4rJK24AQLTu9kLaEzQJKnvou548CP.jpg

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nidriove: Czy ja wiem. Taki Alien czy The Thing się w ogóle nie postarzały. Ba! Nawet lata dodają im uroku.

Więc to nie jest tak, że filmy z Efektami szybciej się starzeją tylko filmy bez dobrego scenariusza się szybko starzeją.
  • Odpowiedz
@WezelGordyjski: może za 50 lat będzie klasykiem kina? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poza tym to raczej taki fire & forget, zarobił (chyba) co swoje, wynik finansowy był pewnie w porządku, więc sukces osiągnięty, nikt raczej nie chciał nim robić jakiegoś wielkiego kina.
  • Odpowiedz
Czy ja wiem. Taki Alien czy The Thing się w ogóle nie postarzały. Ba! Nawet lata dodają im uroku.

@WezelGordyjski: czytanie ze zrozumieniem....

Aliena grał człowiek.... a cała sceneria została stworzona z makiet...

to tak jak byś porównał Star Warsy stare do nowych częsci...
  • Odpowiedz
@WezelGordyjski: W sumie ciekawa kwestia, ponieważ Avatar - będąc na pierwszym (bądź drugim, w zależności czy bierzemy pod uwagę inflację) miejscu wśród najlepiej zarabiających filmów, jest jedynym z listy (powiedzmy, tych top 10) bez żadnego odbicia w popkulturze. Czy bylibyście w stanie zidentyfikować jakikolwiek cytat - albo czy można jakikolwiek uznać za kultowy? Widzieliście kiedykolwiek jakieś koszulki? Kubki? Figurki?
(PS. słusznie, moim zdaniem, mam nadzieje że ta wtórna historia umrze
  • Odpowiedz