Wpis z mikrobloga

@korbuzz: Tyle ile ja się na zamawiałem z chin(paki powyżej 100$) i ani razu nie naliczyli mi podatku. Gdyby mieli każdą paczkę sprawdzać to te swoje chińskie cuda za rok byś dostał. Także, nie panikuj. Poza tym, kto kupuje akumulatory w chinach, jak to produkt ogólnie dostępny w atrakcyjnych cenach w Polsce.
  • Odpowiedz
@plumkajacy_kalafior: Tak, tylko, że większa część celników nie wie co to nawet jest, a tym bardziej ile to jest warte(cenny zazwyczaj są zaniżane. Ja jak dostawałem moda + duperele[około 150$] to na opakowaniu miałem 40).
  • Odpowiedz
@korbuzz: akumulatory to się w PL kupuje. Bo nie dość, że cena taka sama jak u chińczyka to przychodzą od razu, a z chin muszą płynąć statkiem, bo baterii od jakiegoś czasu samolotem nie można wysyłać.

Do tego tak jak pisał @GaHee - efajki celnicy mają w dupie, to nie telefon czy tablet, które w większości są zatrzymywane.
  • Odpowiedz
@Lanc: > a z chin muszą płynąć statkiem, bo baterii od jakiegoś czasu samolotem nie można wysyłać.

O gurwa, poważnie? Czyli jak robię zamówienie z fasttecha i biorę registered air mail, to akusy wyślą statkiem?
Z tą ceną to różnie bywa, np. LG HG2 są dużo taniej na ft.
  • Odpowiedz
  • 0
@Czupa360: na edymie ostatnio po 25 zł były ;)

Na fasttechu jakiś czas temu jak się brało ogniwa to właśnie opcja air nie była dostępna.
  • Odpowiedz
@korbuzz: mają tam jakieś metody na posyłanie air mailem akumulatorów. Zwykle sweden/estonia post. Przy czym ta estońska jest w miarę szybka.
W Polsce zawsze miałem problem z jakością akku, szczególnie tych do telefonów. Zleżałe, odpad, czy kij wie co, jakość dno. Z zamawianiem bezpośrednim na jakość jeszcze nie narzekałem.
  • Odpowiedz
@GaHee no nie wiem czy to mimo wszystko wychodzi to samo w PL, skoro tam mam 2 aku lg he4 za jakieś 20zł łącznie, a u nas zapłaciłbym ponad 20zł za sztukę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GaHee chciałem właśnie dopisać, że skoro mają płynąć Mo to mimo wszytko słabo. Masz może jakiś link do aku lg w dobrej cenie w Polsce? Albo innych dobrych typu Sony, bo Efestów i tym podobnych podobno lepiej nie brać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz