Wpis z mikrobloga

dla tych co tak bronią #gmail i ogolnie #google, zalozylem na probe konto, podalem nowy dopiero co kupiony w kiosku numer i wyslali mi smsa weryfikacyjnego. Co sie okazalo, tenze numer juz jest w rekach roznych zagranicznych firm, kierunkowe ktore dzwonia to +96, +23 itp. Zatem nie mowcie, ze google nie sprzedaje Waszych danych, kazdy kto ma u nich konto jest jak otwarta ksiega. Wrzucam z doopy tagi zeby przestrzec tych ktorzy gmail uzywaja.
#oswiadczenie #programowanie #cebuladeals #nocnazmiana #pytanie #kiciochpyta #gorzkiezale #ciekawostki
  • 69
@lupaczkokosow: No to ci mówię - że musieliby wpisać Polski numer kierunkowy, by takie cuda zadziałały :) Jeśli Niemiec chciał zadzwonić do niemieckiego kumpla, a dodzwonił się do Polaka przebywającego w Niemczech - musiał wpisać +48 przed numerem telefonu. Jeśli by tego nie zrobił - dodzwoni się na niemiecki numer swojego niemieckiego kolegi w niemieckiej sieci. Inaczej się nie da. Po to są właśnie krajowe numery kierunkowe. Numer magicznie nie przechodzi
@jurny_juhas: @rkzm2012: @eris23: nigdzie indziej tak nie mialem, dopiero w gmail i zrobilem to swiadomie tzn. wpisalem numer dopiero odpakowany. Zakladalem konta w o2 i tam tez dawalem numer i nikt dotad nie dzwonil a w gmailu raz i juz dzwonia. Dzis wlaczam tel to znowu sms o probach polaczen w nocy z krajow trzeciego swiata.
@TheArt: chyba coś ćpiesz, albo typowy troll, mam gmaila jeszcze jak trzeba było zaproszenie mieć, żeby założyć konto i nikt do mnie nie dzwoni, ale ty wiesz lepiej XD