Aktywne Wpisy

Kordian_ziom +111
Dzień dobry, idziemy z Bąblem na żer zagryźć jakieś dziecko (jak już przestanie się bać biedronki z trawnika)
#pokazpsa #psiarze #smiesznypiesek
#pokazpsa #psiarze #smiesznypiesek
źródło: temp_file3154429818223408883
Pobierz
Rad-X +30
Lotnisko we #wroclaw zostanie wyjęte spod nocnej prohibicji.
Teraz pytanie, dlaczego na lotnisku można a-----l sprzedawać, a na dworcu pkp i pks nie?
https://gazetawroclawska.pl/nocna-prohibicja-we-wroclawiu-do-zmiany-urzednicy-zorientowali-sie-ze-objeli-zakazem-sprzedazy-alkoholu-takze-lotnisko/ar/c1p2-28098425
#kiciochpyta #alkoholizm #a-----l #prohibicja
Teraz pytanie, dlaczego na lotnisku można a-----l sprzedawać, a na dworcu pkp i pks nie?
https://gazetawroclawska.pl/nocna-prohibicja-we-wroclawiu-do-zmiany-urzednicy-zorientowali-sie-ze-objeli-zakazem-sprzedazy-alkoholu-takze-lotnisko/ar/c1p2-28098425
#kiciochpyta #alkoholizm #a-----l #prohibicja
źródło: il20251021_945573249_xlarge
Pobierz

Dzisiaj taka trochę popierdółka, ale można na niej pokazać kilka rozwiązań. Część z nich zerżnąłem z sieci, do części chyba doszedłem sam. Chyba, bo nie jest wykluczone, że gdzieś kiedyś je widziałem.
Podstawowa wersja jest bez świateł. Całość wtedy trzyma się na czerwonej płytce 2x4 i nie da się tego rozwalić. Można rzucać i przetrwa, a z uwagi na odbiorcę to cecha pożądana.
Dalej jest kilka pomysłów na modyfikację podwozia i dodanie świateł. Dokładniej parę słów przy konkretnych zdjęciach.
#lego #mikroskala
#kurdeblaszka - jak nie chcesz oglądać tych wpisów to wrzuć ten tag na czarną.
źródło: comment_dSokocAJrQo43EOUUFfv5oYf0defrHYX.jpg
Pobierzźródło: comment_gQiJdpSqyRNoBg31ZfeJdxk6iotTRLab.jpg
PobierzOba rozwiązania po lewej mają obracane kółka ("koło" jest przyczepione na łączniku z technica), te po prawej się nie kręcą.
Chyba najlepiej wygląda to na górze po prawej, albo na dole po lewej. Tyle, że nie mam czystych czarnych kółek 1x1 bez cypka, więc u mnie szare koła odpadają.
Górne lewe jest jak na mój gust za szerokie z powodu wystających cypków okrągłego klocka.
Ostatnie (prawy dół) daje koła mocno rozsunięte
źródło: comment_ACpg85VoizF2kkKT7R8zqZAV1YNqg0I7.jpg
PobierzTu nie ma za bardzo o czym się rozpisywać. Widać jak wygląda i trzeba zdecydować co się podoba. Mam nadzieję, że widać z których to klocków. Jak nie to piszcie.
źródło: comment_G4U0Hgr2SVTt9DhIU3FbW717J8yj0N2h.jpg
PobierzCzyli opis, analiza rozwiązań czy jak to tam zwać.