Wpis z mikrobloga

@mix3d: BTW mam takie #truestorty o #linux a dokładniej o #freebsd . Tylko to było jak byłem na studiach czyli ze 10 lat temu. Kolega zaprosił dziewczynę do domu. Tak...informatyk...linuxiarz, a dokładniej fan BSD zaprosił dziewczynę DO DOMU!! Mieli obejrzeć film .... wiadomo... no i odpala tego swojego BSD.... i tam odpala film... oczywiście ALSA czy inny sterownik się w---------ł.... i przez kilkanaście minut
  • Odpowiedz
@Srala-Bartek: stanowczo masz rację, ale linux pochodzi od Unixa, z którego wywodzi się BSD więc zastosowałem skrót myslowy. Myślę, że w temacie, w którym kolega wybiera najlepsze środowisko graficzne dla niego, ten skrót nie ma znaczenia :)
  • Odpowiedz
@freerunner9: W zasadzie masz rację ale Linux raczej nie pochodzi od Unixa tylko jest na nim wzorowany. A właściwie wzorował się na innym unixopodobnym systemie - bodajże na Minixie. No ale jeśli chodzi o środowisko graficzne to można BSD z Linuksem pomylić na pierwszy rzut oka.
  • Odpowiedz
@InWrav: Jak chcesz jakiś lekki system to wrzuć debiana z LXDE/XFCE. Jak chcesz troszkę cięższy ale za to bardziej "przyjazny" użytkownikowi to na początek jakieś kekbuntu będzie lepsze. Z resztą - nie spodoba Ci się nakładka to wystarczy, że zainstalujesz inną :)
  • Odpowiedz