Wpis z mikrobloga

@npsr: Czasem chciałbym mieć mentalność człowieka żyjącego łatwo bez egzotycznych zainteresowań, ale niestety urzekają mnie takie skazane na upadek projekty / platformy. Jednym z takich jest system jola sailfish, kolejny mobilny konkurent androida, któremu też się chyba nie uda, bo ostatnio robili jakieś zwolnienia grupowe, a szkoda, jest świetnie pomyślany tylko widać brak kasy na rozwój i promocję.

Smutno mi słyszeć, że wolałbyś żeby FF padł, szczególnie, że konkurencja napędza
  • Odpowiedz
Smutno mi słyszeć, że wolałbyś żeby FF padł

nowy silnik renderujący Servo - tworzony w języku Rust

Człowieku, jestem koderem JS :P Miej Ty litość :)

A tak serio: z tym upadkiem FF to właściwie mi obojętne, ale masz rację: konkurencja jest bardzo ważna, więc jeśli już FF miałby padać, powinien go zastąpić inny gracz. Fajnie by było, jakby nadążał za światem, bo póki co jedynie chrome tak na prawdę wspiera eksperymentalne technologie. Z
  • Odpowiedz
brak dodatków dyskwalifikuje go w całości

@moooka: to jakiś żart chyba? od kiedy dodatki to wartościowy ficzer? :P

to jak dyskwalifikować samochód, bo do wbudowanego radia nie można podłączyć nic przez usb, totalna głupota :)
  • Odpowiedz
Trochę szkoda, bo firefox os zajebiście sprawdzał się jako system na telewizorach panosonica :/

@flamner: A, doniesienia prasowe są przesadzone - FxOS będzie dostępny tylko na telewizorach, rezygnują ze smartfonów.
  • Odpowiedz
@epi: Mówiąc wprost, bez dodatków żadna dzisiejsza przeglądarka nie spełnia wszystkich moich oczekiwań, Twoje być może, dlatego mówię tylko za siebie.
  • Odpowiedz