Wpis z mikrobloga

#pytanie do #rozowepaski w sumie wprowadzenie i pytanie. Wypadają mi włosy. Ale nie tak wiecie 10 kosmyków i robię raban olaboga rak umieram tylko takie spore garście. Używam szamponu bez sls, maseczek do włosów z biowaxu, olejuje olejkiem łopianowym ze skrzypem jak prostuje to traktuje je termo-sprejem czy jak to się nazywa, smaruje jedwabiem, czeszę czarnym tangle, oczywiście od końcówek. Maluje włosy ale dobrymi farbami i co 5/6 tygodni a gnoje i tak wypadają jak szalone. Takie porządne garście, miałam wczoraj iść z tym do lekarza w końcu po jakimś miesiącu zbierania się z tym ale za dużo ludzi było i nie chcieli mnie wpisać. Dodam, że rzęsy też zaczęły wypadać ( ͡° ʖ̯ ͡°) czyżby chemioterapia bo rak z wykopu? Miał ktoś podobmy problem jak ja? ()
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sajko: Ja mam podobny problem. Włosy wypadają, zepsuła mi się cera, sucha, czerwone plamy, skóra odchodzi mi płatami nawet z powiek. Ach i straszliwie piecze. Tak jakbym spaliła się na słońcu, wiesz o co chodzi. W piątek idę do lekarza.
  • Odpowiedz
@sajko: zła dieta, duży stres, chora tarczyca, anemia, przyjmowanie niektórych leków, niedobór witamin. idź do lekarza... on Ci najlepiej powie :) my możemy jedynie obstawiać
  • Odpowiedz
@chonakawe: może atopowe zapalenie skóry? Ja od zawsze mam suchą i czerwone plamy ale to dlatego że mam bardzo jasną cere. Pisz jak się wyjaśni!
  • Odpowiedz
@sajko: Ja walczę z wypadaniem włosów już od 2 lat niestety, a końca nie widać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Przede wszystkim musisz zacząć od badań- ferrytyna, tsh, t3, t4, anty tg, anty tpo, b12, morfologię, zawartość pierwiastków. Powinnaś także poprosić swojego ginekologa o skierowanie na badania w przychodni endokrynologii ginekologicznej ( u mnie problemy z włosami idą z problemami z miesiączką, nie wiem jak u Ciebie
  • Odpowiedz