Aktywne Wpisy
harry-pjoter- +633
Mamy mistrza w pierwszym pytaniu!
#milionerzy
#milionerzy
źródło: 1000064125
Pobierz
Protectorx +153
O kur...a jaki to jest debilxD Z każdym nowym materiałem chłop potrafi zaskoczyć.
btw i to majaczenie coś o dziewczynie że coś w niej uwielbia to ofc pewnie ma na myśli onlyfansiare do której spermi godzinamixD
#sebcel
btw i to majaczenie coś o dziewczynie że coś w niej uwielbia to ofc pewnie ma na myśli onlyfansiare do której spermi godzinamixD
#sebcel

Takie luźne informatyczne lifehacki:
② Wiele osób robi printscreena, wkleja go do painta i dopiero tam wycina fragment ekrany. A Windows ma wbudowany program "Narzędzie Wycinanie" (znajdziemy go klikając w start i w wyszukiwaniu wpiszemy "Narzędzie Wycinanie") Gdy go otworzymy zaznaczamy wybrany fragment ekranu. Możemy go zapisać, skopiować i po nim pisać/rysować opis
③ ctrl + enter w przeglądarce dodaje "www." na początku, ".com" na końcu i przechodzi do tej strony. Czyli wpisując np. "facebook" i naciśniemy ctrl + enter przenosi nas do www.facebook.com
④ podczas gdy klikniemy prawym przyciskiem myszki na obrazek i naciśniemy klawisz "s" przenosi nas do wyszukiwania obrazem google
⑤ ctrl + shift + r or Ctrl + F5 czyści nam catch i odświeża stronę
⑥ ctrl + t otwiera nową zakładkę a ctrl + shift + t otwiera poprzednio zamkniętą zakładkę
⑦ Wklej ten adres do przeglądarki a otworzy Ci się notatnik:
data:text/html, Text Editor
⑧ W excelu gdy naciśniemy F4 powtarzamy ostatnią użytą komendę
⑨ Gdy chcemy znaleźć np. coś ze strony ze śmiesznymi obrazkami to w google możemy wpisać: pasta o ostrym jedzeniu site:wykop.pl wtedy wyniki zostaną przefiltrowane tylko do strony www.wykop.pl
⑩ W chromie wchodzimy w konsolę klikając f12. W konsoli wpisujemy: document.designMode = "on". Od teraz możemy edytować każdy tekst na stronie.
⑪ Gdy przytrzymamy klawisz shift w windowsie i prawym przyciskiem myszki naciśniemy na puste pole w folderze to w tradycyjnym menu pokaże nam się nowa opcja "Otwórz okno poleceń tutaj". Nigdy więcej "cd" w konsoli! Podobnie gdy przytrzymamy klawisz shift i naciśniemy na jakiś plik prawym przyciskiem myszki to pojawia nam się opcja do skopiowania ścieżki pliku.
⑫ Gdy coś nie działa wyłączamy i włączamy komputer ponownie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie większość zna, ale może akurat się komuś przyda. Jak ktoś ma jakie inne lifehacki komputerowe to zapraszam do dyskusji.
źródło: comment_xc1IH5Fb7L7uiHl8H9RZ7DbS00DFKQ0d.jpg
Pobierz@Patres: warto zaznaczyć, że to tylko w Chrome AFAIK
cache* nie catch ;p drobna literówka, ale ktoś mógł nie skumać o co chodzi
@Patres: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Patres:
Dzieki, mega przydatne, bede czesto korzystal ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Coolek: Kompletnie nieprzydatne, ponieważ po krachu przeglądarki lub wyłączeniu zasilania Twoje zapiski zostaną utracone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zamiast tego polecam jedno z następujących rozwiązań:
1. Notatki robić w Google Docs (lub podobnym serwisie), gdzie notatki są zapisywane cały czas podczas pisania.
2. Użyć notatnika , który sam zapisuje na dysku w
@Patres: to samo można osiągnąć, gdy w pasku adresu w Eksploratorze wpiszemy cmd.
źródło: comment_VnW8gpm12wySnWqtYhvzcMfilgvnlCqG.jpg
Pobierz@Patres: no nie bardzo, bo google częściej keszuje jakiś podgląd wpisu niż sam wpis (np na mirko). Sprawdź na przykładzie dowolnej pasty, wrzuć w wyszukiwanie część treści, a znajdzie ci coś zupełnie innego z fragmentem tej pasty w podglądzie.
Btw, w Linuxie jest ciekawie przy Magis SysRq. Bardzo przydatna sprawa, aczkolwiek prostym skrótem alt+prtScn + c wowołujemy kernel panic obojętnie czy ktoś ma zablokowany ekran czy nie, a z "U" remontujemy wszystkie dyski w trybie read-only. Czyste zło ;)
CTRL + backspace w Wordzie powoduje usunięcie całego wyrazu
Wyszukiwanie w google z wykorzystaniem " " powoduje, że szuka nam wyrażenia tylko z danymi słowami np. "sprawdź na wykopie" znajdzie nam tylko takie sformułowania, a nie osobno słowa 'sprawdź' czy 'wykop'
@Patres: niestety nie uruchomisz w ten sposób na prawach admina.
Co do sterowników,
@Patres: ja mam jeszcze większy pro-tip, jak wpiszę samo "fa" i kliknę enter pojawia mi się facebook.pl i w ogóle nie wiem co to za protip, skoro chrome i ff mają domyślnie włączoną funkcję automatycznego zgadywania adresu.