Wpis z mikrobloga

@SwiniaczXXX: @Yelonek: @bidzej: Bo tak ostatnio rozglądam się za nowym samochodem. KIE zawsze miałem za taki śmieszny plastikowy samochodzik, aż tu ostatnio miałem okazję się przejechać Ceed'em I generacji i powiem wam, że kopara mi trochę opadła :o Zacząłem się rozglądać w kierunku tej marki i spodobał mi się właśnie Pro Ceed ale poza tym, że wygląd przypadł mi do gustu to więcej o nim nic nie wiem, jak
  • Odpowiedz
@SmokeProspector: miałem proceeda 1 gen i po nim, nawet bez jazdy próbnej, kupilem 2 gen, więc to chyba znak, że byłem z niego zadowolony :)
awaryjność nie zaskoczyła mnie niczym negatywnym, a ceny serwisu jak dla mnie bardzo ok. Choć nowy jest już droższy w utrzymaniu ale to wina wybranej wersji ;)
  • Odpowiedz
@SmokeProspector: o nie, nie, abort mission, I generacja to nieporozumienie! II gen to świetne auto, ale od pierwszej lepsze jest prawie wszystko. jedno co tam było przyzwoite to silniki. poza tym dramat: od odkształcających się, twardych plastików, przez beznadziejnie zestopniowane skrzynie biegów i układ kierowniczy zupełnie bez czucia i ze zbyt dużym przełożeniem (dramat na trasie), po popieprzony komputer pokładowy.

i wisienka na torcie: mojej teściowej w salonie sprzedawca powiedział, że
  • Odpowiedz
@bidzej: Ostatnia generacja pro ceeda od pół roku. 1,6 GDI na wypasie. Od minusów zacznę: dziwne wspomaganie kierownicy ( niby trzy tryby ale jeżdzę tylko na sport), skrzynia bez rewelacji, sprzęgło czasem dziwnie łapie. Plusy - dobrze jeździ, zawieszenie ok, silnik to średniak ale daje radę, pali przyzwoicie. Wygląda zajebiście jak na zwykły 3 drzwiowy kompakt. W środku bardzo dobrze wykonana, nie brakuje miejsca fotele są dobrej wielkości. Polecam.
  • Odpowiedz
@rafti77: zgadzam sie, tesciowie maja teraz 2 sztuki drugiej generacji, jedna 1.6 w benzynie i jedna 1.6CRDi, wiec czasem mam okazje pojezdzic. Sluzbowo jezdze golfem VII i mysle ze cee-apostrof-d jest jakies taki weselszy w uzytkowaniu.

ale pierwsza generacja to byl pazdzierz okrutny.
  • Odpowiedz
@bidzej: Aktualne kompakty :
GOLF - nudny, solidny, dobrze jeżdżący samochód. Nie tarci wartości. Problem VW to jakość silników - całe serie albo żrą olej, albo się zacierają albo #oszukujo na tlenkach azotu. Za to mało palą i są elastyczne ( za wyjątkiem gównowersji budżetowych, ale to chyba w każdej marce nie wolno kupować najsłabszej wersji).
Leon - VW już od dawna nie ma pomysłu na tą markę. Taki biedniejszy golf.
  • Odpowiedz