Wpis z mikrobloga

#rozowepaski #logikarozowychpaskow #rakcontent
Przeglądając ogłoszenia na gumtree trafiłem prawdziwy diament. Tytuł tego ogłoszenia "inteligencja nie jest w modzie" a oto treść:
"A ja wyznaję, ze jestem zawiedziona dzisiejszymi mężczyznami. Kończę studia, w planie mam doktorat, pracuję. Znane mi są wszystkie obowiązki domowe, męskie również, ale nie chcę męskich całe życie mieć na głowie. I tu pojawia się problem. Noszę rozmiar 40 i wyklucza mnie to całkowicie wśród zainteresowania mężczyzn. Jestem dobrym człowiekiem, widać jednak mężczyznami kierują bardzo prymitywne instynkty, przez które wylewam wiadro łez każdego wieczoru. Nie jestem singielką z wyboru. Jestem przezroczysta, mężczyźni mnie omijają."

Wołam #niebieskiepaski, jak się z tym czujecie, że ranicie tak biedną i wrażliwą istotę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niedzwiedzica: Z naukowego punktu widzenia wszystko obdarzone masą ma swoje pole grawitacyjne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tej kobiecie brakuje najwidoczniej bolca i najchętniej by zmieniła całe otoczenie, byleby tylko nie musieć zmieniać siebie, bo przecież problem leży w mężczyznach a nie w niej samej. Wygląd człowieka może nie jest istotny w relacjach platonicznych, jednakże nie oszukujmy się, że nie ma też znaczenia w związkach, bo odgrywa
  • Odpowiedz
@Thomas_Edwin: Nie przeczę, że wygląd jest istotny, przecież nie mamy wypisanej osobowości na czole, jakieś przyciąganie fizyczne musi zaistnieć, aby się zainteresować w ogóle drugą osobą. Mówię tylko, że 40 to nie wieloryb i nie tragedia. Nie wiem czego jej brakuje i czy w ogóle i co chętnie by zmieniła, dla mnie to co napisała jest mega smutne, a nie roszczeniowe. Ale zapomniałam na chwilę, że tu jest mirko, tu
  • Odpowiedz
Jestem dobrym człowiekiem, widać jednak mężczyznami kierują bardzo prymitywne instynkty, przez które wylewam wiadro łez każdego wieczoru

@niedzwiedzica: Nie widzisz tutaj roszczeń? To tak jakby napisała: "Jestem dobrym człowiekiem i zasługuję na to, by inni się mną intresowali, ale JAK WIDAĆ mężczyźni przecież są prymitywni i z ich winy płaczę". Jej brak powodzenia u mężczyzn zrzuca na to, że to jest ich wina, bo nie doceniają jej szlachetnego wnętrza. Wydaje
  • Odpowiedz