Wpis z mikrobloga

#cpp #naukaprogramowania
Mircy, robię program z książki Stroustrupa - kalkulator walut, gdzie najpierw podaje się ilość, a potem jednostkę.
I mam problem bo program przyjmuje 10j i rozpoznaje jako pierwszego ifa, ale, gdy wpisuję już 10e to nie widzi, że to jest else if (jak wpiszę 10 e, tak, ze spacją, to wszystko działa). Jakiś pomysł?
Kod: http://pastebin.com/KvsktERD
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Angel_of_death: Dobrze, że to zauważyłeś. Projekt webowy nie znaczy, że musi być w technologii stricte webowej. Ty jesteś tylko obserwatorem. Jesteś na końcu ogniwa. Masz tyle technologii i wzorców pod sobą, że nie określisz po prostu na czym coś działa a i na upartego i w c++ możesz działać. Ale jak znasz język niskiego poziomu to reszta to jest betka.
  • Odpowiedz
W rozmowie kwalifikacyjnej będziesz jednym z kilkudziesięciu/kilkuset. I raczej nie będziesz najlepszy - nie licz że będziesz, bo na bank nie będziesz. Więc dobrze jest o-----ć coś niestandardowego. Byle tylko to wytłumaczyć. Ty masz wiedzieć co do czego jest dobre a co nie. A jak nie, to dlaczego nie.

Ja szedłem na c++ deva to miałem niezły framework napisany matematyczny który hulał na shaderach. Na GPU w openGL. W 2003 roku chyba
  • Odpowiedz
@ja666: nie chce być milionerem ;) mam 22 lata, studia o kompletnie innym kierunku, umiem napisać prosty program, od paru dni wziąłem się za to na serio na tyle ile mi czas pozwala. Ale z drugiej strony przeglądając jakieś oferty to 99% to albo dla osób po informatyce albo z doświadczeniem, czyli tak jak w innych branżach ;)
  • Odpowiedz
@Angel_of_death: Olej, wymagania. Nie ma, że coś chcą. Pomyśl o sobie. To oni chcą kogoś. Więc może sprzedaj im Twój czas. Nie idź żeby się ośmieszyć pewnie i tak Cię wezmą. Nie zrób z siebie ścierki. Wezmą albo nie - a i tak kiedyś wezmą, za drugim, trzecim razem ale to jest pewne. Szanuj się. Czas kupią ale szacunku nigdy!
  • Odpowiedz
@Angel_of_death: Po prostu idź i się nic nie bój. Co będzie to będzie a i tak Cię przyjmą gdzieś za którymś razem, im szybciej tym lepiej. Co będzie potem, to na wypoku się dopytasz :D A i ja służyć będę radą bo i przez to przechodziłem.
  • Odpowiedz