Aktywne Wpisy
padzi +185
Dobry wieczór wszystkim. Dzisiaj zostałem opiekunem małego kotka. Około godziny 16 przybłąkał się kotek, a raczej kotka, zdjęcie poniżej. I teraz leży obok mnie na kanapie i mruczy. To co zrobiłem to zapewniłem jej jedzenie, zrobiłem w łazience prowizoryczną kuwetę. Koleżanka dodała posta na lokalną grupę fejsbukową, czy ktoś nie szuka kotka.
#koty #norwegia
#koty #norwegia
Dzikamery +25
#raportzpanstwasrodka dorosły mężczyzna w naszych czasach. Mówcie co chcecie ale dla mnie tam się nieźle w głowie dzieje.
#plc #mechatronika
@Anarchia96: Zadanie nie jest trudne ale jak zwykle zatrudniono jakiegoś grafomana do napisania, pamiętam to słynne zadanie sprzed roku albo dwóch w którym nie wiadomo było o co chodzi autorowi bo nie potrafił używać przecinków, kropek i spójników.
Programu na PLC nawet nie testowałem tylko wrzuciłem kilka timerów i liczników, dodałem 4 komentarze i oddałem pracę.
@ZajebbcieTrudnyNick: Dokładnie, napisał by w punktach i zadanie na 30 minut. A tak to nawet trudno czytać :(
− jeżli w czasie pracy przenośnika T1 dłuższym niż 30 sekund czujniki IS2 lub FS1 nie wykryją butli, przenośnik T1 zostaje zatrzymany,
− jeśli siłownik D znajduje się w pozycji a1 dłużej niż 6 sekund i przenośnik T1 jest zatrzymany, to wykrycie butli poprzez czujnik FS1 powoduje uruchomienie napędu przenośnika.
Sam nie wiem czy nie zrobiłem błędu :( .Tego kogoś w
Komentarz usunięty przez autora
Co to za usuwanie komentarzy? Jak coś to dalej zajmuję się grafcetem i PLC.