Wpis z mikrobloga

@Techies: Przez gumę z której zrobione są przyciski przesiąka tłuszcz z palców i po kilku latach masz w środku na płytce lepką ciecz przez którą nie działają przyciski. Po umyciu spirytem działa dalej. Można co jakiś czas rozbierać pilota i czyścić albo zafoliować xD.
  • Odpowiedz
@lukazh: ostanio u znajomych widziałam taką akcję i chcąc być miła zapytałam czy kupili nowy telewizor i pilota nie rozpakowali na to oni oburzeni ze nie a folia chroni pilot przed zalaniem i obrysowaniami ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#polakicebulaki
  • Odpowiedz
@ethics: Z pilotem trochę głupio, ale jak się położy ładny koc na kanapie to jest to jak najbardziej mądre posunięcie, a przynajmniej w przypadku ekoskóry, gdzie po dwóch latach kanapa nadaje się do wyrzucenia, zależy czy szanujesz swoją kasę.
  • Odpowiedz
@FireDash: to tak jak z telefonami (przynajmniej kiedyś). Koleżanka kupiła sobie nowy telefon i przez 2 lata śmiga z firmową folią na ekranie bo "nie porysuje się i drożej sprzeda". K---a, to ludzie sobie kupują telefon z myślą o użytkowaniu ładnego telefonu czy o sprzedaży (pomijając fakt, że po 2 latach to telefon jest czy ładny czy nie mniej więcej tyle samo warty). Nie rozumiem tej logiki.
  • Odpowiedz
@BaKuMMz: Po co zrywac dobrze przyklejona folie? Niektorzy sami to kupuja o naklejaja, choc sam tego nie robie. Ty sie smiejesz z folii a ja z etui, bo masa ludzi kupuje malo wytrzymale i cienkie telefony, a co za tym idzie z mala bateria, po czym pakuja je w etui, przez ktore wygladaja czasami jak cegly.
  • Odpowiedz
@FireDash: mówię o firmowych foliach które po tygodniu są już matowe i odklejone od krawędzi przez co telefon wygląda szpetnie, nie mówiąc nic o nadrukach "android" xD Te folie ochronne działają tak jak się nazywają czyli chronią przed zarysowaniami i są wytrzymalsze w każdym tego słowa znaczeniu od firmowej folii.
Ja kupiłem telefon w którym było fabryczne etui "plecki". Początkowo używałem tego telefonu (kazam tornado 348, najcieńszy na rynku swego
  • Odpowiedz
@lukazh: To samo z foliami na ekran na telefonach. Odkleja się, palcuje, brudzi, dotyk gorzej działa, ale za nic nie zerwą tego gówna. Nigdy nie zrozumiem.
  • Odpowiedz