Wpis z mikrobloga

Hej Mireczki. Doszedł do mnie chinski google cardboard który jest z plastiku a nie z kartonu :)
Sciagnalem apke do google cardboard i jestem pod mega wrazeniem!

Czy sa jeszcze inne apki do sferycznego ogladania?
#jd
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hxrpl: Hej Dzieki!
@qweluke Nexus 5, link zaraz znajde

Powiedzcie mi jak rozegrac problem klikania w przyciski? Bo teraz musze fizycznie dotknac przycisku co jest bez sensu bo mam to zapakowane. Mam podlaczyc myszke? Jest mozliwosc ustawienia gdzies ze jak dlugo patrze na przycisk to sie odpala?
  • Odpowiedz
@qweluke: Z większością. Też mam 5,5 cala (chińczyk InFocus m810t). Najważniejsze by telefon miał żyroskop, akcelerometr. Rozdziałka najlepiej FHD (na Desire 820 miałem pikselozę). Jaki model? Ściągnij sobie apkę Google Cardboard - jak się odpala bez błędów albo artefaktów na ekranie (miałem na Eachine M1 z #cebuladeals) to będzie ok.
  • Odpowiedz
@DrBob: Wczoraj do mnie też dotarły i pisałem o nich: http://www.wykop.pl/wpis/15278775/przyszly-do-mnie-dzis-gogle-vr-excelvan-testowal-j/
Czy u Ciebie obraz jest wyraźny, czy może po odchyleniu klapki jest ostrzejszy? Jeśli chodzi o soczewki, to też masz tylko jedną parę (tę ruchomą)? Testowałem już na Samsung S4 i na Huawei Ascend P7 i na obydwu jest u mnie to samo. Koledzy zresztą potwierdzają moje spostrzeżenia. Coś jest chyba nie tak z moim modelem.
  • Odpowiedz
@hxrpl: a czy żyroskop jest niezbędny do tych okularów? Co jeżeli smartfon nie wyposażony jest w żyroskop? Jakie minusy z powodu braku tego czujnika?
  • Odpowiedz
@mrbarry: Jeżeli chcesz oglądać statyczne obrazy, typu filmiki sbs to nie. Jeżeli chcesz odpalić gierkę i obracając głowę obracać też kamerę w grze, to wtedy żyroskop jest potrzebny. Akcelerometr służy tylko do orientacji poziomej i pionowej.
  • Odpowiedz