Wpis z mikrobloga

Brak słów, to trzeba być jednak debilem.

Obywatel Indii szedł w niedzielę wieczorem wraz z żoną ulicą Sądową we Wrześniu. W pewnym momencie zaatakował go 24-letni mężczyzna, który 30-letniego Hindusa wyzywał od Syryjczyków i terrorystów, a następnie uderzył w twarz.

Z kolei w poniedziałek policja zatrzymała 39-letniego mieszkańca Koła, który w sobotę tuż po północy zaczął wydzwaniać do Muzułmańskiego Centrum Kulturalno-Oświatowego przy ul. Biedrzyckiego w Poznaniu. Jak powiedział imam Youssef Chadid, ktoś zaczął grozić mu i jego żonie. Oprócz obelg małżeństwo muzułmanów usłyszało, że ktoś ich zabije.

http://wiadomosci.onet.pl/poznan/pobicie-hindusa-we-wrzesni-i-grozby-smiertelne-w-poznaniu/7zql0v
#islam #poznan #wielkopolska #4konserwy #neuropa
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przypomina mi się ten dowcip

W pewnej wsi mieszkał sobie młynarz, który zaliczał wszystkie kobiety we wsi.

Lecz pewnego razu „wytarmosił” córkę sołtysa.

Sołtys strasznie się wk*ił.

Zwołał zebranie aby zaradzić jakoś temu problemowi z nadpobudliwym
  • Odpowiedz
@laziale: Nie mam w zwyczaju bawić się w internetowe pogróżki.
Jeżeli nie zauważyłeś, że to zdanie to figura retoryczna, to nie najlepiej to o tobie świadczy.
  • Odpowiedz
@joyko: Jeżeli uważasz, że oni wpadają brać socjal a nie uciekają przed wojną, to właśnie prędzej Ty i ja powinniśmy jechać walczyć z ISIS, bo ono nie atakuje syryjczyków, tylko nas, europejczyków;)

Pomyśl zanim coś napiszesz;*
  • Odpowiedz
@joyko: przeczytałem i odpowiem na jedna kwestie- kraje bogate stac by dawać zasiłki, dlatego dają.
Tylko tyle i aż tyle. I tak, mysle ze jakbyś uciekł przed wojna, to jako Niemiec, którego stac, chetnie bym dał Ci zasiłek byś w spokoju sie ogarnął.
Bo np jestem człowiekiem i chetnie pomagam innym ludziom.
I pczywiscie, ze to nie rozwiąże konfliktu, dlatego bawi mnie nabijanie sie z Francji- kraju ktory oberwał tylko
  • Odpowiedz
@joyko: prosta logika- gdyby to było tak, ze większość tej masy gra karta uchodźcy, to ruch na szlakach migracyjnych miedzy Afryka a Włochami by spadł, tak jak Maroko-Hiszpania a ruch przeszedłby na szlak grecki- tak sie nie dzieje, Włosi dalej pękają w szwach, a istny kataklizm idzie przez Grecję- jednak większość jednak rzeczywiście ucieka przed wojna, głodem w obozie w Jordanii, głodem i nieludzkim traktowaniem w Turcji

No po prostu,
  • Odpowiedz