Wpis z mikrobloga

Brak słów, to trzeba być jednak debilem.

Obywatel Indii szedł w niedzielę wieczorem wraz z żoną ulicą Sądową we Wrześniu. W pewnym momencie zaatakował go 24-letni mężczyzna, który 30-letniego Hindusa wyzywał od Syryjczyków i terrorystów, a następnie uderzył w twarz.

Z kolei w poniedziałek policja zatrzymała 39-letniego mieszkańca Koła, który w sobotę tuż po północy zaczął wydzwaniać do Muzułmańskiego Centrum Kulturalno-Oświatowego przy ul. Biedrzyckiego w Poznaniu. Jak powiedział imam Youssef Chadid, ktoś zaczął grozić mu i jego żonie. Oprócz obelg małżeństwo muzułmanów usłyszało, że ktoś ich zabije.

http://wiadomosci.onet.pl/poznan/pobicie-hindusa-we-wrzesni-i-grozby-smiertelne-w-poznaniu/7zql0v
#islam #poznan #wielkopolska #4konserwy #neuropa
  • 23
  • Odpowiedz
przypomina mi się ten dowcip

W pewnej wsi mieszkał sobie młynarz, który zaliczał wszystkie kobiety we wsi.

Lecz pewnego razu „wytarmosił” córkę sołtysa.

Sołtys strasznie się wk*ił.

Zwołał zebranie aby zaradzić jakoś temu problemowi z nadpobudliwym młynarzem.

Na sali cisza, nagle zgłasza się kowal, silny, ale prosty chłop, i mówi:

- Chodźcie mu wpieolimy...

Na to sołtys:

- No nie możemy bo to jedyny młynarz we wsi.

Co zrobimy jak się
  • Odpowiedz
@laziale: Nie mam w zwyczaju bawić się w internetowe pogróżki.
Jeżeli nie zauważyłeś, że to zdanie to figura retoryczna, to nie najlepiej to o tobie świadczy.
  • Odpowiedz
@joyko: Jeżeli uważasz, że oni wpadają brać socjal a nie uciekają przed wojną, to właśnie prędzej Ty i ja powinniśmy jechać walczyć z ISIS, bo ono nie atakuje syryjczyków, tylko nas, europejczyków;)

Pomyśl zanim coś napiszesz;*
  • Odpowiedz
@joyko: 1 Akapit potwierdza co to napisałem- tym bardziej nie powinno ich to całe ISIS obchodzić, wychodząc z Twojej logiki poprzedniego komentarza
2 akapit- Ano dlatego, że skoro jak sam napisałeś "przyjeżdżają tutaj" to znaczy że czujesz się europejczykiem (bo przecież uchodźcy (a no tak, imigranci) nie przyjeżdżają do PL), więc tak, ISIS atakuje Ciebie i mnie, a nie brudasa z południa/wschodu. Waszczykowski właśnie zupełnie przeczy Twojej logice, przecież on
  • Odpowiedz
@joyko: przeczytałem i odpowiem na jedna kwestie- kraje bogate stac by dawać zasiłki, dlatego dają.
Tylko tyle i aż tyle. I tak, mysle ze jakbyś uciekł przed wojna, to jako Niemiec, którego stac, chetnie bym dał Ci zasiłek byś w spokoju sie ogarnął.
Bo np jestem człowiekiem i chetnie pomagam innym ludziom.
I pczywiscie, ze to nie rozwiąże konfliktu, dlatego bawi mnie nabijanie sie z Francji- kraju ktory oberwał tylko dlatego,
  • Odpowiedz
@joyko: prosta logika- gdyby to było tak, ze większość tej masy gra karta uchodźcy, to ruch na szlakach migracyjnych miedzy Afryka a Włochami by spadł, tak jak Maroko-Hiszpania a ruch przeszedłby na szlak grecki- tak sie nie dzieje, Włosi dalej pękają w szwach, a istny kataklizm idzie przez Grecję- jednak większość jednak rzeczywiście ucieka przed wojna, głodem w obozie w Jordanii, głodem i nieludzkim traktowaniem w Turcji

No po prostu, mozna
  • Odpowiedz