Wpis z mikrobloga

@Jusia_Pawel: Taka ojczyzna, że tylko dwa produkty mają polską nazwę, no 3 jeśli doliczyć chipsy. Nawet nazwa niepolska, hipokryta. A te CD? Panie, to już nie XX wiek. Zresztą co ja zrobię w pociągu z CD? Książeczkę sobie obejrzę?

przynajmniej woda w odpowiedniej cenie a nie jak poznaniaki 250 ml wody 2,5- 4 zl na glownym ;/

@mateusz-zp: Wyższy czynsz na dworcu w Poznaniu sam
  • Odpowiedz
Tylko jaki sens ma wyższa cena skoro 20 metrów dalej za 1,4 możesz mieć 1,5l wody

@mateusz-zp: A każdy podróżny o tym wie?

U mnie na osiedlu jest sklep czynny do 23. Dosłownie 450 metrów dalej jest biedra, wyjątkowo czynna codziennie do 22. Sprawdzałem specjalnie na google maps tę odległość. W obie strony do biedry ludzie mają może 5-7 minut pieszo. Ceny w sklepie są o jakieś 20-30% wyższe niż
  • Odpowiedz
@Mordeusz: Jest jeszcze kwestia, że w takich dużych sklepach są dłuższe kolejki, poza tym im większa powierzchnia, tym dłużej musisz chodzić, żeby zebrać zakupy. Także nie tylko droga jest krótsza, ale też same zakupy krócej trwają, więc myślę, że jak ktoś ma do kupienia dosłownie parę rzeczy, to jak najbardziej wybierze ten sklepik.
  • Odpowiedz