Aktywne Wpisy

szklarskaporeba +586
#korposwiat #pracbaza #big4 Młode roczniki są bardzo śmieszne. Dzisiaj '99 podszedl na open space do managera i powiedział ze albo pierwsze dwa tygodnia listopada będzie mieć wolne a potem home working do końca roku albo jutro rzuca wypowiedzenie xD. Pulsujących zawołam jutro z rozwinięciem sytuacji.

juzwos +751
![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

Staram się rozumieć dlaczego większość gamedevu nie wydaje wersji demonstracyjnych swoich gier, ea - bo nikt by nie kupił, ubiszajs to samo, a takiego wiedzmina ciężko byłoby spakować bo to w sumie wielka gra. Rozumiem to wszystko...
ALE, dużo ludzi piraci na "pięć minut", bo chcą mieć pewność że na ich konfiguracji cudnie stojącej na albo pod biurkiem ukochana gra pójdzie - jeśli po tym kupują to nie jest to piractwo a raszej mirroring, ale dlaczego nie spróbować tego nie naprawić?
Co by szkodziło twórcom gier zrobić darmowe benchmarki na ich silniku i gry które służyłyby tylko do odpalenia i przetestowania "czy i jak to u mnie pójdzie", już nawet rockstarsi w gtav wbudowali takie cudo, ale to nadal jest część gry i gdzie ktoś nie ma pewności to kupuje kota w worku albo "kradnie w celu pózniejszej legalizacji połączonej z finalizowaniem zakupu". Czy to jest naprawdę tak trudne wydać takiego chociaż benchmarka żeby tacy twórcy wiedzieli na jakich maszynach odpalana jest gra a gracze wiedzieli przed zakupem jak to chodzi?
A może to ja jestem głupi i naiwny i nie rozumiem dlaczego lepiej jednak bez (╯︵╰,) .
@MichaelP:
To tak brzmi jak legalizacja nielegalnego w celu zwiększenia zysków, ehm :/ . A ludzie gadają że to złe...
A co do gtav i wieśka... gtav na moim laptopie chodzi lepiej niż na mocniejszych laptopach znajomych, ale z drugiej strony u nich znośnie chodzi wiesiek, więc się martwię...
No i nadal opinie o piractwie,
@MichaelP: Słuszna uwaga, nie było przypadkiem tak samo w Half Life 2? Pamiętam, że tam był benchmark.
Wysłałem zapytanie z linkiem na mirkoblog mołotowi na forum thewitcher, wątpie żeby odpisał ale kto wie :/ .
Wszyscy twórcy gier płakali jak to Gaben wprowadzał a biedni klienci Steam ciągle płaczą że nie ma wersji demo (╥﹏╥)