@PyraPrzeznaczenia: Prawica to pojęcie obejmujące tak szeroki obszar znaczeniowy, że nie wiadomo, o co Ci chodzi. Prawica, podobnie jak pozostałe pojęcia niegdyś opisujące, a dziś tylko wartościujące, uległy degradacji i utraciły swój pierwotny przekaz. Konserwatyzm? Również. Pomieszanie z poplątaniem. Gej z konserwatywnymi poglądami jest zwolennikiem trwałych, zalegalizowanych związków, chce ślubu, wierności i rodziny o tradycyjnych wartościach - trwałość, uczciwość, pracowitość i skromność. Prawicowy bojówkarz z Marszu Niepodległości na co dzień
@Floyt: A dajcie już spokój z tymi p----------i małżeństwami osób tej samej płci. Dobrze wiadomo, że pod tą poruszającą przykrywką miłości homo, kryję się perfidna chęć posiadania równych przywilejów co małżeństwa heteroseksualne - zwłaszcza do adopcji dzieci.
Homoseksualizm jest chorobą psychiczną i taka jest prawda, okrutna dla nosicieli. Co oczywiście nie równa się upośledzeniu nosicieli! Więc zanim jakiś "oświecony" wyjdzie z przykładami wybitych naukowców homoseksualistów, chce tylko zwrócić uwagę, że
@Floyt Najlepszy byłby brak malzenstw cywilnych. Realne rownouprawnienie. Nie wiem po co to jest- potrzebujecie blogoslawienstwa urzednika, czy co? Byc moze sa z tym zwiazane jakies ulgi podatkowe, ale to raczej nie jest uczciwe. Takie rozwiązanie to jedna gownoburza sztucznie dzieląca ludzi do kosza.
@Floyt: Tak, małżeństwa są uprzywilejowane ze względu na funkcje jakie spełniają, przede wszystkim chodzi o funkcję prokreacyjną, więc skoro demografia jest podstawą rozwoju, to przywileje powinny mieć
@wystrza: 2015 rok, niektórzy nadal nie wiedzą, że pary jednopłciowe też mogą mieć i mają dzieci
@artpop: które to pary jednopłciowe mogą mieć dzieci? Czy to jest taka zasada jak arab ma koze, i dziesięcioletnie żony? Dzieci się nie rodzą w rodzinach homoseksualnych a ja sobie nie życzę żeby ktoś obcy za nie decydował czy mają być kochankami muzułmanów czy sprzedane jako maskotki do homosi. Bajki o miłości sobie wsadźcie tam gdzie lubicie. Rodzic chce szczęśliwego dziecka a nie wytykanego palcami od małego w szkole i
Ludziom było źle to pojechali tam gdzie jest lepiej, co was trzyma?
@saldatoreafilo: To jest Twoje rozwiązanie? Zamiast walczyć o polepszenie mojego bytu w moim kraju, mam wyjeżdżać?
Zresztą i tak nie trafiłeś, bo polskie prawo ściga nas nawet zagranicą. Do zawarcia małżeństwa w innym kraju potrzebne jest zaświadczenie z polskiego Urzędu Stanu Cywilnego, które nie jest wydawane, jeśli to małżeństwo miałoby być jednopłciowe - bo trzeba podać dane osoby,
@alkan: tak ja wyjechałem bo nie podobało mi się faworyzowanie oszustów i złodziei kosztem ludzi pracy i w ten sposób nie narzucam swojej woli szczęśliwym w Polsce oszustom i złodziejom. Jest demokracja więc prawa większości są ważniejsze niż mniejszości. Złodzieje od trzech dekad głosują na złodziei a tradycyjne rodziny głosują przeciw homopropagandzie. Chcecie być szczęśliwi to bierzcie śluby w krajach wam przychylnych tak jak my zarabiamy w krajach nam przychylnych.
Jakby ktoś nie wiedział chcemy uprzywilejowania
Przecież ten obrazek ma tyle wspólnego z prawicą, co jedzenie mięsa z wegetarianami.
Homoseksualizm jest chorobą psychiczną i taka jest prawda, okrutna dla nosicieli. Co oczywiście nie równa się upośledzeniu nosicieli! Więc zanim jakiś "oświecony" wyjdzie z przykładami wybitych naukowców homoseksualistów, chce tylko zwrócić uwagę, że
@Metzger3: Wielkie okrycie: małżeństwa homoseksualne mają mieć takie same prawa jak małżeństwa heteroseksualne. Tylko dlaczego "perfidna" chęć?
Ja też mogę się rozmnażać, czy mogę liczyć na jakieś ulgi podatkowe z tytułu posiadania takiej możliwości?
@wystrza: 2015 rok, niektórzy nadal nie wiedzą, że pary jednopłciowe też mogą mieć i mają dzieci
Skoro jest to zalegalizowane w innych krajach to dlaczego tam nie wyemigrujecie tak jak 2mln Polaków za chlebem?
Ludziom było źle to pojechali tam gdzie jest lepiej, co was trzyma?
Dzieci się nie rodzą w rodzinach homoseksualnych a ja sobie nie życzę żeby ktoś obcy za nie decydował czy mają być kochankami muzułmanów czy sprzedane jako maskotki do homosi. Bajki o miłości sobie wsadźcie tam gdzie lubicie. Rodzic chce szczęśliwego dziecka a nie wytykanego palcami od małego w szkole i
@saldatoreafilo: To jest Twoje rozwiązanie? Zamiast walczyć o polepszenie mojego bytu w moim kraju, mam wyjeżdżać?
Zresztą i tak nie trafiłeś, bo polskie prawo ściga nas nawet zagranicą. Do zawarcia małżeństwa w innym kraju potrzebne jest zaświadczenie z polskiego Urzędu Stanu Cywilnego, które nie jest wydawane, jeśli to małżeństwo miałoby być jednopłciowe - bo trzeba podać dane osoby,
Jest demokracja więc prawa większości są ważniejsze niż mniejszości. Złodzieje od trzech dekad głosują na złodziei a tradycyjne rodziny głosują przeciw homopropagandzie. Chcecie być szczęśliwi to bierzcie śluby w krajach wam przychylnych tak jak my zarabiamy w krajach nam przychylnych.