Wpis z mikrobloga

@Zawsze_Jest_Pora: Moim zdaniem nie ma żadnego ruchu wolnościowego. Nie ma żadnego utożsamiania. Jeśli tylko 6% ankietowanych wie, że Koriwn chce obniżyć podatki, to tak naprawdę to jest tylko ruch kucy a na hasłach skrajnie wolnościowych można spokojnie zbudować zupełnie nową partię.
  • Odpowiedz
@Zawsze_Jest_Pora: Jest taki ruch promocji cybernetyki i oparcie nowych elit Polski o cybernetyków właśnie. Jest on niezależny od korwina, poruszałem ten temat na forum korwina i odpowiadało kilka sympatyków, nikt z władzy partii.
  • Odpowiedz
@lerner: Gdyby KNP faktycznie pozostało partią chcącą coś zmienić, przekonać do siebie i swoich wolnościowych poglądów elektorat. To wystartowałoby bez kukiza, jestem pewien że w momencie gdyby KNP jakimś cudem przekroczyło te 3% to w równym stopniu biliby się o kasę. Partia Korwin musi zmienić swoją nazwę i zasady działania, wipler postawił wszystko na jedną kartę i postanowił że JKM będąc marką i osobą powszechnie znaną w Polsce spowoduję wzrost
  • Odpowiedz
@andrzejcebula: Gdyby ludzie byli na tyle inteligentni i doszli do tych poglądów bez Korwina to zrobiliby to już za komuny, albo w latach 90. Albo nawet i teraz, zakładając jakąś nową partię liberalno konserwatywną. Tylko jak widać jakoś nie zakładają bo nikt u nas nie ma na to pieniędzy, siły przebicia, inteligencji i obycia życiowego.

Ludzie nie potrafią myśleć. I nawet gdyby w Polsce ustanowić ustrój kanibalistyczny to te tłuki
  • Odpowiedz
jeżeli drużyna której kibicuje przegra 10:1, zamiast zwyczajowego 10:0, mam być wdzięczny i cieszyć się bo udało im się w końcu strzelić gola?!

@lerner: Tak
  • Odpowiedz