Wpis z mikrobloga

@Dzelonowa: Tak, da się. Osobiście znam kilka osób, które w "Psach" Pasikowskiego nie widziały niczego rewelacyjnego, wręcz uważały film za nudny.

Co innego Kac Vegas czy Wojna Polsko-Ruska - oooo, majstersztyk, żajebyste.
  • Odpowiedz
@fen1x: @Dzelonowa: Dlatego tutaj jest nasza misja, by propagować polskie kino, gdy było jeszcze w czasach swojej świetności. Poważnie - mam wrażenie, że za 10 lat nikt z młodych nawet nie będzie o filmach typu Psy, Vabank, CK Dezerterzy myślał, że może być dobry.
  • Odpowiedz
  • 1
@twardyy: Mi od małego mama włączała Psy, jak nawet nie byłam świadoma o co w tym filmie chodzi i był już wtedy moim ulubionym filmem, a teraz? Mogę oglądać go godzinami.
  • Odpowiedz
@twardyy: No z tymi "Psami" to bym nie przesadzał. Dla mnie dobre filmy to np. Rękopis znaleziony w Saragossie, Popiół i diament albo Potop, a nie jakieś Psy Pasikowskiego który złym filmem nie jest, ale jednak trochę mu do tych najlepszych brakuje.
  • Odpowiedz
@fen1x: Masz rację, jednak nie powiedziałem że Psy są najlepszym polskim filmem - choć jest na pewno na mojej liście top 10.

Jednak to, że tania komedia romantyczna ma lepszą ocenę od Psów czy innych, naprawdę kultowych polskich filmów wskazuje na klasyczne połączenie prostytucji z muzyką -
! Coś tu k***a nie gra
  • Odpowiedz