Wpis z mikrobloga

#android #gorzkiezale
Co mnie ten android wnerwia...

Kupiłem sobie tel LG G Flex 2 ok miesiąca temu i po miesiącu zmula mi system.... po kliknięciu we wiadomości bądź książkę kontaktową czasami muszę i z 5s poczekać.... Wcześniej miałem Galaxy s3 i obiecałem sobie że nie kupie tel z Andkiem bo też mi bardzo zamulał ten system no ale... Zastanawiam się czy to może ja jakoś źle użytkuje ten system? Jedyną rzeczą która przychodzi mi do głowy jest to że przez pierwsze tygodnie uzytkowania w ogóle nie przejmowałem się tym ile mam uruchomionych aplikacji w tle gdyż wszystko działało w czasie rzeczywistym bez najmniejszego zacięcia. Czy to może być powodem takiego zamulenia systemu? Dodam że apek nie mam zbyt wielu może z 30, z czego używam z 10.

Co może być przyczyną takiego zamulenia telefonu? Czy są jakieś specjalne zasady użytkowania tel z andkiem, których przestrzeganie może uchronić przez zamuleniem systemu?
  • 14
@ideoth: Podstawowym problemem zamulania jest instalacja każdego syfu z Google Play.
I kupowanie smartfonów producentów, którzy w dupie mają konsumenta.

Można te smartfony kupować, ale wypada wgrać CMa wtedy
@franaa: a ja wiem czy to jest dużo - same podstawowe mapy, yanosik, endomondo, fb, wykop, gmail, skype, messanger, spotify, yt i masz 10apek, do tego kilka gier kilka mniej używanych.
@ideoth: nie wiem co masz z nim nie tak, ale android sam w sobie nie jest problemem. Mam s5 i wszyscy hurr durr samsung lagwiz itd. A u mnie 0 lagow. inna osoba będzie miała s5 i stęka, że się tnie. Sam jestem ciekawy z czego to wynika.
@ideoth: nie miałem androida który tnie, no może lekko mocno xperia s. Lumie 920 miałem to już wgl z czasem mi tak mulila, że wróciłem do androida i poczułem się znowuz człowiekiem cywilizowanym xd
@Pirzu: to ja nie wiem, moi wspólnicy mają lumie 920 od 2,5roku i śmiga im wszystko jak należy. Myślałem, że może trefny tel kupiłem - wcześniejszy s3, ale po zmianie na LG to raczej już mało możliwe że kolejny trefny egzemplarz...
@ideoth: Widzisz, ja mialem l920 i nigdy wiecej WP, zryta przegladarka, ktora sama potrafi sie wyalczac, messenger ktory zawsze na nowo sie odpala, brak aplikacji i nuda to jedne z wielu wad..
@ideoth: Android działa super, jest bardzo dobry i polecam każdemu, ale na topowych telefonach. Jak celujesz w średnią lub niską półkę, lepiej odpuścić i kupić coś z windowsem ;) Ja na nexusie 6 nie mam żadnych zwiech, wcześniej na nexusie 5 też nie miałem. Za to miałem kiedyś htc desire c, i nie dało się tego używać
@wiewior_s: hmm G flex 2 też chyba zalicza się do topowych, wiadomo G4 jest modelem flagowym ale patrząc na podzespoły to daje radę. Nie ma co porównywać flex2 z htc desire c ;]
Ja tez go mialem x lat temu, mi sie wydaje ten flex bardziej na wyzsza srednia polke niz top, ale moze sie nie znam, sprobuj zainstalowac googlowy loader, moze bedzie nieco lepiej chodzic, ale to wild guess