Wpis z mikrobloga

jeszcze się nie zalogowałem i to co znalazłem:

- niepotrzebne buttony obserwuj i dodaj do ulubionych (zalogowanym to jest potrzebne)

- te w.w buttony za duże, szkoda miejsca na to co mało potrzebne

-
  • Odpowiedz
@matiusmm: dzieki za uwagi - dzis juz raczej nie bede kodowal, ale zbiore je + od innych wykopowiczow i bede wprowadzal w zycie - przy okazji jak sa jakjies problemy z UI to pisz jaki telefon masz (rozdzielczosc) i w jakim ustawieniu (poziomo/pionowo)
  • Odpowiedz
ok zalogowałem się na WykopDroidzie ;)

- brak odzyskiwania hasła podczas okna logowania

- w "mój wykop" brzydkie ciemne cienie u góry i na dole (pod górna belką i nad dolną text arena)

-
  • Odpowiedz
mój telefon to HTC Desire Android 2.2 rozdzielczość: 480x800 bawiłem się ustawieniem pionowym, bo na poziomym ledwo co widać pasek komentarzy co nie daje możliwości ich przeglądania :)

i spoko mimo tylu błędów i tak dzięki za robienie tego pod androida :) także róbcie porządnie :)
  • Odpowiedz
sory za spam ale brak tutaj edycji a przychodzą mi do głowy kolejne dodatkowe funkcje, takie jak udostępnianie zdjęć/filmików z telefonu na wykop, tylko że chyba by to musiało chodzić przez wykopozywarke, bo wiadomo że wykop to najbardziej świeże źródło informacji i ktoś gdzieś jest widzi coś fajnego robi zdjęcie, dodaje tytuł opis i już ląduje na wykopie, aplikacja facbooka pozwala na taki myk
  • Odpowiedz
@matiusmm: myslalem o czyms takim - android pozwala na wrzucenie filmow bezposrednio na YT i potem moglby byc widget, ktory pozwolilby go od razu dodac do wykopu. Podobnie ze zdjeciami - ale statystyki iphonowe pokazuja, ze dodawanie nie jest najpopularniejsza funkcja, wiec najpierw skupie sie na tych przegladarkowo/spolecznosciowych :)
  • Odpowiedz
matiusmm zaczął tyle propozycji wymieniać, że mogę się tylko pod tym podpisać. Testuje na Androidzie 1.6, mam mniejszy wyświetlacz i wolałbym w znalezisku przewijać cały wykop, a nie tylko komentarze.
  • Odpowiedz
Używam HTC G1, Android 1.6, 320x480, nie korzystam z klawiatury ekranowej, bo ma własną.

Przytrzymanie palcem na komentarzy mogłoby wywoływać menu z opcjami: odpowiedz,przenieś do profilu autora, plus,minus (ale te przyciski na dole ekranu też są dobre,umieściłbym w dwóch miejscach).

Przewijanie wykopu z komentarzami, a nie tylko komentarzy! Więcej się zmieści i będzie czytelniejsze.

Czasami
  • Odpowiedz
Ok , instalacja, uruchomienie i logowanie bezbłędne. Jak na razie wszystko ładnie sie wyświetla. Z tego co na szybko zauważyłem

- Nie ma możliwości kliknięcia w link podany w komentarzu.

- Dodałbym mozliwość ukrywania nagłówka wykopu do swobodnego przegladania komentarzy. Albo ukryc pole odpowiedz i zastapic je przyciskiem odpowiedz. By nie wisiało cały czas tylko pojawialo sie kiedy tego potrzeba.

A
  • Odpowiedz
Z tego co zauważyłem (Htc Magic, Froyo) to aplikacja działa tragicznie wolno przy przewijaniu znalezisk strasznie się przycina to samo przy rotacji
  • Odpowiedz
milestone / 2.2 testujemy. PS. można by dodać QR Code do strony z pobieraniem? Znacznie ułatwi / przyśpieszy pobieranie.

- dlaczego w znalezisko mogę wejść tylko gdy nacisnę obszar opisu wykopu? mega niepojęta sprawa, lepiej byłoby klikać na miniaturkę lub sam tytuł.

- niezbyt płynne poruszanie się po wykopach i ogólnie komentarzach, wszystkim co wymaga scrolla

-
  • Odpowiedz
HTC Magic Android 2.1, prędkość działania niestety tragiczna :[

Z propozycji: czy jest możliwość "przebudowania" całej aplikacji, tak aby działała podobnie do 'reddit is fun'? Głównie chodzi mi o kliknięcia w link do wykopów - wybór czy chcę zobaczyć same komentarze, czy ma przenieść do źródła. Do tego fajnie by było, aby przy linkach do wykopów (czy to na głównej, czy w wykopalisku), były małe thumbnailsy po prawej stronie, klikając w nie
  • Odpowiedz
Nie wiem jak innym ale jak dla mnie to aplikacja na andka byłaby najlepsza tak jak wygląda strona http:/www.wykop.pl/i/

Przejrzysta, dużo widać (a nie tak jak w aplikacji andkowej pół ekranu zajmuje nazwa wykopu, ładne komentarze itp.

A tak btw to w tej wersji mobilnej strony jest bug. Jeśli dojdzie się do ostatnich komentarzy to nie znika paginator i można przejść do kolejnych stron z komentarzami, których nie ma.
  • Odpowiedz