Wpis z mikrobloga

Mireczki, chcę u siebie postawić serwer CoD4 do klikurazowej gry z kumplami. Problem w tym że nie mam publicznego IP, nie chce hamachi, próbowałem coś pokombinować z ngrok, ale dostaje od niego adres który wyglada mniejwięcej tak: tcp://0.tcp.ngrok.io:49834 i nie idzie go wklepać w dodawanie serwera w kliencie gry (z minecraftem sie udało ( ͡° ͜ʖ ͡°)).
Prawde mówiąc to nie bardzo się na tym znam więc proszę was o pomoc.
#sieci #serwery #cod4 #callofduty #informatyka
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Name_in_progress: To prostych opcji nie ma. Możecie się wszyscy zapiąć do jednego koncentratora vpn i wtedy się komunikować po adresach przydzielonych przez vpn - to można postawić np na MikroTiku u osoby z publicznym ip (i bez filtrowania ze strony isp).
  • Odpowiedz
@kartezjusz6644: faktycznie, p-------m coś. Kiedyś czytałem jakiś bzdruny artykuł i myślałem że adres zewnętrzy może pyc publiczny lub nie.
Nie zmienia to faktu że nigdy nie udało mi się postawic żadnego serwera tak jak wszyscy to robią w jakichś poradnikach przekierowując porty itp.
  • Odpowiedz
@Name_in_progress: W jakim porcie podłączona jest antena do routera? Wydaje mi się, że antena ma też wbudowany router i własne IP. Znasz może? Ewentualnie przeskanuj sieć Advanced IP Scannerem, zobacz, co znajdzie. Antena zapewne jest też problemem w Twoich usiłowaniach postawienia serwera - nic nie da, gdy otworzysz porty w routerze, gdy gdzieś dalej masz je znowu zamknięte. Dodatkowo zastanowiłbym się, czy postawienie serwera do gry ma sens w sieci,
  • Odpowiedz
@Name_in_progress: I tu mamy odpowiedź co do nie działających otwartych portów. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zakładam, że ten router jest konfigurowany przez operatora/dostawcę neta?

EDIT: Spróbuj login admin bez hasła.

EDIT 2: MikroTik/MirkoTik brzmi też ciekawie, bo dosłownie godzinę temu sobie zamówiłem ich najtańszego acces pointa, żeby się trochę pobawić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Name_in_progress: A tak w ogóle, to dla bezpieczeństwa zamazywałbym adresy mac w screenshotach. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i MI5 ma Cię na celowniku, uważaj do kogo strzelasz w CoD4!

Co do hasła, może pójdzie brute forcem, ale ja bym jednak zapytał dostawcę. Może będą mili i dadzą hasło? ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz