Uwaga wypokowi programiści za 15k: nikt nie chce wam zabrać 75% hajsu. Na obrazku macie wyjaśnione jak działa progresja. A teraz idźcie i nie p--------e głupot
@nieumiemtanczyc: obyś zczezł z głodu trolu; prawda jest taka, że programiści szybciej założą sobie e-rezydenturę w Estonii niżby mieli oddawać własny hajs nierobom i nieudacznikom XD
Ale p---------e HURR DURR 3/4 CEBULIONÓW ZABIERAJO to straszny rak content
@nieumiemtanczyc: nie, nie rak content tylko prawda. Jeśli ktoś zarabia duużo cebulionów to g---o mu po tym co zostało z racji niższych progów podatkowych. Owszem, nie zabiorą mu 3/4 tylko np. 2/3, co jest i tak złodziejstwem.
@nieumiemtanczyc: podatek od tego, że się pracuje, i jeszcze jest to b--ń polityczna, dobrze Korwin to określił, podatki muszą być, by każdy obiecał ich zmniejszanie.
A może powinien być podatek od nieróbstwa, realne kary za wandalizm, za korupcję czy za błędy urzędników? Ale nie najlepiej d-----ć tym co się chce być ambitnymi. A wąsacz w żonobijce weźmie socjal, imigrant weźmie socjal i rób k---a na pasożytów.
Trochę nie kminie tej podniety bogaczami, większość kuców nie osiągnie nawet połowy wymarzonych 15k (nie, nie zarobicie tyle grając w LoLa, czy CSa) i de facto będzie beneficjentami systemu, w którym więcej zabiera się bogatym xD
1. nie jestem lewakiem 2. wpis początkowo powstał w celu wyjaśnienia jak działa progresja bo wykopki nie ogarniajo najwyraźniej 3. dyskusja się wywiązała na temat: jak rozłożyć ciężar podatkowy, bo jakieś podatki tak czy siak musimy zebrać. Ze swoim libertarianizmem w dyskusje się ni cholery nie wstrzeliłeś
@nieumiemtanczyc: Daj spokój, wystarczy zlikwidować wszystkie podatki a za 5 lat Polska wyprzedzi Japonię. Potęgę zbudujemy na procesorach paróweczkowo-grafenowych.
@nieumiemtanczyc: Oczywiste ale dlaczego? Skoro ktoś te same dostaje od państwa profity to dlaczego ma płacić w ten sposób? Wyjściowo powinna być za te profity stała stawka np kwotowo 600zł. Ale tak nie jest jedni nic nie płacą inni płacą 50 tysięcy. Za to samo. Z czego ci za 50 tysięcy faktycznie nie korzystają z usług medycznych a i emerytura to dla nich kpina. Co o tym sądzisz? Wiem że
@grzegorz-zielinski: > ponieważ też jest częścią społeczeństwa i nas stać na to by zapłacić ten wyższy podatek a jej nie. Czyli tak właśnie tylko dlatego, że jesteś mądrzejszy, fajniejszy, zdobyłeś lepszą pracę to masz się dorzucić więcej do puli
to tak jakby w szkole za dobre oceny karać, a za złe nagradzać
Pozdrawiam
#4konserwy #neuropa #polityka
wyzsze podatki dla biedniejszych, nizsze dla bogatszych. zeby biedniejsi mieli motywacje do rozwoju
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@nieumiemtanczyc: nie, nie rak content tylko prawda. Jeśli ktoś zarabia duużo cebulionów to g---o mu po tym co zostało z racji niższych progów podatkowych. Owszem, nie zabiorą mu 3/4 tylko np. 2/3, co jest i tak złodziejstwem.
A może powinien być podatek od nieróbstwa, realne kary za wandalizm, za korupcję czy za błędy urzędników? Ale nie najlepiej d-----ć tym co się chce być ambitnymi. A wąsacz w żonobijce weźmie socjal, imigrant weźmie socjal i rób k---a na pasożytów.
Ja chcę dostawać całą
1. nie jestem lewakiem
2. wpis początkowo powstał w celu wyjaśnienia jak działa progresja bo wykopki nie ogarniajo najwyraźniej
3. dyskusja się wywiązała na temat: jak rozłożyć ciężar podatkowy, bo jakieś podatki tak czy siak musimy zebrać. Ze swoim libertarianizmem w dyskusje się ni cholery nie wstrzeliłeś
Skoro ktoś te same dostaje od państwa profity to dlaczego ma płacić w ten sposób?
Wyjściowo powinna być za te profity stała stawka np kwotowo 600zł. Ale tak nie jest jedni nic nie płacą inni płacą 50 tysięcy. Za to samo. Z czego ci za 50 tysięcy faktycznie nie korzystają z usług medycznych a i emerytura to dla nich kpina. Co o tym sądzisz?
Wiem że
to tak jakby w szkole za dobre oceny karać, a za złe nagradzać
@Paladin_Woodrugh: Ahahaha, zatrudnią 50-ciu wyszczekanych prawników i lobbystów, którzy w państwowych gabinetach obgadają i załatwią co trzeba :)
na końcu zawsze w ten sposób sprawy się układają, w państwie które za przedsiębiorczość karze, a za brak przedsiębiorczości nagradza