Wpis z mikrobloga

@podatek_ku_przestrodze: Skąd wiesz że nie ma? Sam Kukiz jest przykładem, choć go nie lubię - jest człowiekiem sukcesu, osiągnąć więcej niż 99% polaków... sporo osób z jego list też. Od strony Korwina - sam Wipler, kiedyś Wilk, Korwin - to ludzie co mają "wszystko" i polityka tylko im przeszkadza tak naprawdę. Ale chcą coś zmienić, mimo że osiągneli wiele i kase mają.
Zapewne większość osób z tych list to ludzie
  • Odpowiedz
@ediz4: Jeżeli sami nie będziemy się starać to na pewno wpadnie. Pieniądze gdzieś muszą zostać wydane, więc w jakiejś formie wrócą. Co nie znaczy, że jestem za korupcją. Jeżeli byłyby proste zasady każdy by wiedzial do czego można się posunąć.
Biznes w latach 90-tych działał w pewnych warunkach. Musiał się dostosować. Powinniśmy się cieszyć, że powstało chociaż kilka dużych polskich przedsiębiorstw.
  • Odpowiedz
@podatek_ku_przestrodze: Czy ja coś mówiłem o wychowaniu? W Polsce ogromna liczba młodych ludzi wyjechała albo pracuje za minimalną. Mamy największą liczbę nieudaczników w Europie czy to twoje super państwo stworzyło takie warunki? Dlatego też twoje dzieci mogą mieć podobną sytuację - nie każdy rodzi się z jakimś super talentem do pomnażanie pieniędzy, majątkiem czy super zaradnością. Na zachodzie tacy ludzie żyją na dobrym poziomie, w Polsce biedują i mieszkają po
  • Odpowiedz
Zadbać o siebie i samemu robić hajs.

@MWittmann: Ja bym bardzo chętnie zadbał sam o siebie. Co miesiąc od nowa mówię sobie "p------ę tą politykę", ale kilka dni później przychodzi do zapłacenia składki zdrowotnej (a wciąż jestem w 3-letniej kolejce do zabiegu, który i tak będę musiał zrobić prywatnie bo inaczej usiądę na wózku), z poczty odbieram wezwanie na przesłuchanie do skarbówki bo wypełniłem formularz PIT-3 zamiast PIT-3a, bratanek narzeka,
  • Odpowiedz
@ediz4: Dlatego będę chciał im dać dobry start, tak w razie czego. Nie wiń mnie, że stawiam własną rodzinę wyżej od innych ludzi. Widzę po twoich wypowiedziach, że liberalizm się skończył... Na zachodzi dają to, tamto, godny start. Zawsze jakieś wymówki.
  • Odpowiedz
@podatek_ku_przestrodze: Nie. Mi nie chodzi o socjalne benefity. Tam masz zupełnie inne warunki startu dla młodych. Większość Polaków jedzie za granicę pracować i godnie żyć a nie siedzieć na utrzymaniu państwa.

Nie wiń mnie, że stawiam własną rodzinę wyżej od innych ludzi....

Nie winię tylko staram się tobie uzmysłowić że to krótkowzroczne myślenie. Zrobisz oczywiście jak chcesz.
  • Odpowiedz