#programowanie #studbaza Będę programował w c++ muszę to instalować czy mogę odznaczyć? I czy na resztę studiowania Community mi starczy czy lepiej Enterprise?
@sejseen: Dev niezbyt mi podpasował… ale dzięki za odpowiedź ;)
@KrzaQ2: już sobie pobieram ;) C::B jest słaby też IMO. Zastanawiałem się nad Eclipse
@NiedzielnyMirek: z tego co słyszałem, to VS to strasznie zasobożerna krowa, w dodatku dużo wtrąca się do kodu. Jeśli mam się uczyć, to na własnych blędach, ewentualnie ze style guide'a :)
@NiedzielnyMirek: Instaluje to z myślą o całych studiach. Zacznałem w Dev'ie i już teraz chce się przenieść na vs żeby później nie mieć problemu z obsługą debuggera itp.
@erwit: Znam już c++, czeka mnie teraz większy projekt i już czas przejść na jakieś prawdziwe narzędzie, a nie dev, w którym nie było prawdziwego debbugera i świrował przy alokowaniu i zwalnianiu pamięci.
@KrzaQ2: Niech sciągnie i zainstaluje MingW oraz Cygwina - (przydaje się wbrew pozorom do różnych testów), a potem może testowac sobie rózne środowiska.
Będę programował w c++ muszę to instalować czy mogę odznaczyć?
I czy na resztę studiowania Community mi starczy czy lepiej Enterprise?
źródło: comment_hVh2wGLoMzNiDjKoTLFMSoRj7lhOLRtI.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
1) nie da się tego odinstalować
2) to jest ogromne
3) są lepsze alternatywy
@KrzaQ2: już sobie pobieram ;)
C::B jest słaby też IMO.
Zastanawiałem się nad Eclipse
@NiedzielnyMirek: z tego co słyszałem, to VS to strasznie zasobożerna krowa, w dodatku dużo wtrąca się do kodu. Jeśli mam się uczyć, to na własnych blędach, ewentualnie ze style guide'a :)
Serio :)