Aktywne Wpisy

emyot2 +4
źródło: 1000011717
Pobierz
Rkschuwdu +678
Wolne media
#tvn
#tvn
źródło: 1000033423
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000011717
Pobierz
źródło: 1000033423
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mam pytanie, jak jest pracą w branży systemów embedded? Jestem na EiT, co nieco o elektronice wiem ale nie wiem czy nie iść w stronę aplikacji desktopowych (więcej ofert). I co trzeba umieć (oprócz programowania w C/C++ i ew. linuksa) żeby dostać się na jakiś staż albo etat jako młodszy programista?
Wołam @janek_kos bo widzę że siedzisz w temacie.
Zależy co rozumiesz jako embedded ?! Teraz niemal każdy soft który akurat nie wytwarzasz na na dektopa, ludziska uważają za embedded.
Anyway, pracy trochę jest.. z jednej strony na pewno mnie niż taki web czy mobile development, ale z drugiej strony bywa ciekawiej płatna.
jestem na EiT, co nieco o elektronice wiem ale nie wiem czy nie iść w stronę aplikacji desktopowych (więcej ofert).
Nie.
@Blackhorn: Z moich doświadczeń jest tak że do web dev masz 100ofert i 40 kandydatów. Do embedded masz 10 ofert ale może 2 kandydatów. Więc jest mniej ofert ale i mniej ludzi.
@Blackhorn: Twoja decyzja i w czym się lepiej czujesz. Mi się zawsze
@Mirvan: http://www.freertos.org/ :)
@janek_kos: w związku z czym hermetyczny i trudny rynek, kiepsko jak szukasz nowej pracy.
@Mirvan: #rozdajo i wcale nie na linuxie, ale masz rację, bo hardware jest tani, więc można stawiać linuxa byle gdzie.